Η κρίσιμη επιλογή επιθετικού

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων μεταγραφών για την ομάδα μας, ο Σέρτζιο καλείται να κάνει την πιο δύσκολη επιλογή του. Αυτή δεν είναι άλλη από την εξεύρεση του επιθετικού παίχτη , που τόσο ανάγκη έχει η ομάδα. Η περσινή απρογραμμάτιστη αποχώρηση του Αλμέιδα, η πονεμένη ιστορία του Σολάρι, ο τραυματισμός του Ατόρνο και η επιστροφή του Μπίτον στην ομάδα του με την λήξη της υποσχετικής, έχουν αφήσει την ομάδα χωρίς επιθετική επιλογή,  πέραν του νεοφερμένου Σωτηρίου και του Μπούτιμιρ. Όλοι οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές έχουν συνεισφέρει στις πρόσφατες επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ σε Κύπρο και Ευρώπη. Αν τους συγκρίνουμε μεταξύ τους θα καταλήξουμε στο ότι όλοι έχουν το δικό τους ποδοσφαιρικό χαρακτήρα, τα δικά τους ιδιαίτερα προσόντα και χαρίσματα και ο κάθε ένας τους διατηρεί ένα ξεχωριστό αγωνιστικό προφίλ μέσα στο γήπεδο.

Ο λόγος που κάνουμε αναφορά – αναδρομή στους επιθετικούς της ομάδας μας είναι για να διαπιστώσουμε εκ νέου ότι ανεξαρτήτου χαρακτηριστικών,  η συνεισφορά του κάθε επιθετικού στον ΑΠΟΕΛ ήταν πολύτιμη. Φυσικά, βάση χαρακτηριστικών ο κάθε ένας από τους πιο πάνω είχε το δικό του ρόλο να επιτελέσει και τις περισσότερες φορές ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο πήγαζε και από το ποδοσφαιρικό του προφίλ. Άλλα πράγματα μπορούσε να προσφέρει ο Άλμέιδα, άλλα ο Σολάρι και άλλα ο Ατόρνο για παράδειγμα.

Η επιλογή επιθετικού σίγουρα τα αποτελέσει και την πιο δύσκολη απόφαση για τον προπονητή μας. Το πρώτο πράγμα που ο Πάουλο Σέρτζιο είχε αρχικά να αποφασίσει,  είναι το στυλ του επιθετικού που θέλει να στελεχώνει τους υπόλοιπους στην ομάδα.  Ποια χαρακτηριστικά σε έναν επιθετικό ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εμπεδώσει στον ΑΠΟΕΛ και πόσα από αυτά μπορεί να συνδυάζει η κρισιμότερη μεταγραφή του; Αυτά είναι τα πρώτα ερωτήματα που ο ίδιος θα έχει σίγουρα κατασταλάξει πριν να βγει στο σεργιάνι για τον παίχτη που θα επιλέξει.

Οι δύο χτεσινές μεταγραφές έγιναν δεκτές με μεγάλη ικανοποίηση ανάμεσα στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Όμως και στις δύο θέσεις που ενισχύθηκε η ομάδα μας χτες υπήρχαν αξιόπιστες επιλογές μέσα στο ρόστερ. Ο επιθετικός είναι μια θέση την οποία ο ΑΠΟΕΛ έχει την περισσότερη ανάγκη να πληρώσει με πάσα επιτυχία.  Η επιλογή είναι κρίσιμη και σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την βραχυπρόθεσμη πορεία την ομάδας μας στην Ευρώπη. Βρισκόμαστε  6 βδομάδες μακριά από τον πρώτο κρίσιμο αγώνα μας στην Ευρώπη και αυτός είναι ένας παράγοντας που σιγά –σιγά θα ξεκινήσει να μεγαλώνει την πίεση και το άγχος.

Οι χτεσινές επιλογές του Πάολο Σέρτζιο μας έδειξαν ότι ξέρει ακριβώς τι θέλει. Είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο ισχύει και για τον νέο γκολτζή της ομάδας μας.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!