Η κόντρα οδηγείται στα άκρα

Εδώ και μήνες προτρέπουμε τους προέδρους σωματείου και εταιρείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους έτσι ώστε να μην οδηγηθεί η υποβόσκουσα κόντρα στα άκρα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε με ευθύνη και των δυο, έτσι χτες ο κλεφτοπόλεμος πήρε επίσημη μορφή. Και αυτό γιατί το σωματείο έκρινε σκόπιμο να προσφύγει στην ΑΔΕΑ κατά της ΚΟΠ με αφορμή την απόφαση της πρώτης να αρνηθεί ανάμειξη του σωματείου για θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η πρωτοφανή απόφαση του σωματείου έχει βαθύτερα αίτια και είναι αυτά που πρέπει να προβληματίσουν. Η επίμαχη συμφωνία διαχείρισης μεταξύ σωματείου και εταιρείας υπογράφτηκε αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ των δυο πλευρών, οι οποίες δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν μέσω της σχετικής συμφωνίας. Σε ανακοίνωση το σωματείο ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση του στρέφεται μόνον κατά της ΚΟΠ αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και θα εξηγήσουμε γιατί.

Ο Ποταμίτης θεωρεί ότι υπάρχουν αρκετές γκρίζες περιοχές στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, ιδιαίτερα όσον αφορά την οικονομική διαχείριση και τις διάφορες εμπορικές συμφωνίες. Παρά το ότι η συμφωνία διαχείρισης δεν το επιτρέπει, επιχειρεί με πλάγιους τρόπους να εξασκήσει τον θεσμικό και εποπτικό ρόλο που θέλει να έχει.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια προέκυψε και το επίμαχο θέμα με το σωματείο να ζητά από την ΚΟΠ να ενημερώνεται για τα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ και την ομοσπονδία να αρνείται κατόπιν συνεννόησης με τον Φοίβο Ερωτοκρίτου. Η άρνηση δεν είναι αβάσιμη αφού η συμφωνία διαχείρισης του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ από την εταιρεία είναι «εν λευκώ» και δεν χρειάζεται ή απαιτείται η ανάμειξη του Σωματείου. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η απάντηση της ΚΟΠ προς το σωματείο σε επιστολή που στάληκε στις 13 Αυγούστου.

 Το όλο σκηνικό μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί με τις δυο πλευρές να χτίζουν εδώ και καιρό άμυνες και συμμαχίες αντί να επιδιώξουν την ειλικρινή επικοινωνία. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εκτυλίσσονται σχεδόν καθημερινά περιστατικά που δεν τιμούν κανέναν και δεν θα μπούμε προς το παρών στη διαδικασία να τα δημοσιοποιήσουμε.

Έστω και τώρα οι δυο διοικήσεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους έτσι ώστε να μην οδηγήσουν τον ΑΠΟΕΛ σε τρομερά αδιέξοδα. Οι δυο πρόεδροι είναι αυτοί που πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να λειτουργήσουν ενωτικά.

Ο ένας υποστηρίζει ότι αντιπροσωπεύει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ και ο άλλος αυτά των μετόχων και κυρίως των μεγαλομετόχων.Αν τα δυο δεν μπορούν να συνυπάρξουν είμαστε και εμείς έτοιμοι για πραγματικό πόλεμο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!