Η πίστη αποκτάται…

Ένα από τα αστεία που κυκλοφόρησαν στον Αρχάγγελο την φετινή περίοδο ανάμεσα στο προπονητικό τιμ και στους παίχτες της ομάδας μας είναι ότι αν με το καλό κατακτήσουμε το πρωτάθλημα θα φορέσουν φανέλες με το μήνυμα «Μόνο εμείς πιστέψαμε». Έχουν πολύ δίκαιο.  Ο ΑΠΟΕΛ φέτος δεν είχε καταφέρει να κτίσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους οπαδούς ότι θα είναι ένα δυνατό σύνολο που θα φέρει τον τίτλο του φαβορί για τον τίτλο. Η γενική «ανακαίνιση» παιχτών και ο αποκλεισμός-σοκ από την Ευρώπη συνέβαλαν στο να ξεκινήσει η χρονιά με αρνητική ψυχολογία. Η δυσκολία να πάρουμε θετικά αποτελέσματα στα ντέρμπι του πρώτου γύρου οδήγησε στο βαρύ -6 που έδειχνε αποτρεπτικό για ανατροπή των δεδομένων. Κάπως έτσι προσέγγιζαν τα δεδομένα και οι διοικούντες έστω και αν πλέον δηλώνουν ότι πίστευαν από την αρχή.

Κοιτάζοντας πίσω τους τελευταίους μήνες μπορεί άνετα ο οποιασδήποτε να παραδεχθεί ότι η σημερινή κατάσταση στην βαθμολογία ήταν κάτι που δεν περιμέναμε. Τουλάχιστον οι οπαδοί δεν πίστευαν ποτέ ότι η ανόρθωση θα χάσει βαθμούς από Σαλαμίνα και Εθνικό και να φτάσει στην μικρότερη διαφορά μεταξύ μας λίγο πριν το φινάλε.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε με ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων να αποκτήσει την απαραίτητη δυναμική που κάθε ομάδα χρειάζεται για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Οι δύο μεταγραφές του Γενάρη ζωγράφισαν μετά από καιρό στα χείλη των οπαδών μας το χαμόγελο της αισιοδοξίας. Καιρό είχαμε να δούμε 100% επιτυχία σε μεταγραφές, και ειδικότερα σε θέσεις κλειδιά μετά και τον τραυματισμό του Ατόρνο.

Η ομάδα, δεν έχει σταθεροποιήσει την απόδοση της σε υψηλό επίπεδο, όπως εξάλλου παραδέχεται και ο Γιοβάνοβιτς, αλλά καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αγώνα. Από την μέρα που μπήκαν οι νέοι παίχτες στην ομάδα μετρά ήδη 2 νίκες σε ματς χωρίς οπαδούς και 2 νίκες σε αφιλόξενες έδρες. Αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι τραυματισμοί στην ομάδα πέρασαν απαρατήρητοι, τότε έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε ότι η ομάδα θα μας δείξει έστω και την υστάτη το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο.  

Η τελευταία νίκη επί της ΑΕΚ κουβαλούσε πολλά άλλα, πέραν από τους 3 βαθμούς. Η φωτοβολίδα του Μπέκμαν, άναψε την πίστη μέσα μας ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να ξεκινήσει την πορεία για το εικοστό δεύτερο πρωτάθλημα με πάθος και ενθουσιασμό. Ο έξαλλος πανηγυρισμός των παιχτών στο γκολ και η δεύτερη μόλις φορά φέτος που παίχτες και κόσμος πανηγύρισαν με το γνωστό ΟΛΕ!, δείχνου ότι κάτι δυνατό γεννιέται.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, χρωστάμε στους εαυτούς μας κάτι που από την αρχή της περιόδου το είχαμε στερηθεί. Την πίστη ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί  και θα  κατακτήσει τον φετινό τίτλο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!