Η περηφάνια, το κόλλημα και τα δύσκολα που έρχονται

Δεν μπορούσε να μην σχολιάσει τη σημερινή επέτειο ο άνθρωπος που σφράγισε τον περσινό άθλο. Παρά τον κίνδυνο όπως είπε και ο ίδιος να τον χαρακτηρίσουν κολλημένο στα περσινά, ο Γιοβάνοβιτς υπενθύμισε με το δικό του τρόπο την μοναδικότητα των στιγμών που ζήσαμε.  Σχολίασε τους δύσκολους αγώνες που έρχονται, την αμυντική λειτουργία της ομάδας , το ταξίδι του Πουρσαϊτίδη στην Αργεντινή και τις ανανεώσεις κάποιων συμβολαίων. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις Για την επέτειο:«Όποτε μιλάω για αυτό το θέμα, θα έχει κάποιους που θα βγουν να πουν ότι έμεινα κολλημένος σε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμία σχέση. Αν ήμουν κολλημένος δεν θα είχα λόγο να παραμείνω στην ομάδα. Ήταν η κορυφαία στιγμή αυτής της ομάδας και η κορυφαία δική μου ως προπονητής. Ή τουλάχιστον θα μπορούσα να είχα κρατήσει ίδια όλη την ομάδα. Προτίμησα να κάνω όλα τα αντίθετα. Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή μέρα, σκεφτόμενος την περσινή πορεία, με κάνει να αισθάνομαι περήφανος. Το να μπεις στου ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι που θέλουν πολλοί. Να πας στους «8», θέλουν λίγοι. Είναι ίσως η κορυφαία στιγμή αυτής της ομάδας. Μια μέρα όπου γεμίζει τον κάθε ΑΠΟΕΛίστα με περηφάνια. Καταφέραμε μαζί με τους φίλους της ομάδας να είμαστε ένα κομμάτι σε αυτή την ιστορία που γράφτηκε την περασμένη χρόνια. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεχαστεί και δεν πρέπει να μην συζητάμε για αυτό το γεγονός. Αυτές οι στιγμές σου προκαλούν τιμή. Η ατμόσφαιρα που υπήρχε στο ΓΣΠ σε όλα τα παιχνίδια, ο αριθμός των φιλάθλων, το πόσο το διασκέδαζαν ήταν ξεχωριστές στιγμές. Όλοι έβαλαν το καλό τους εαυτό για να έρθει αυτή η επιτυχία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το θυμόμαστε. Πάντοτε, με πολύ μεγάλο σεβασμό σε όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία. Όλοι δώσανε τρομερή βοήθεια στην ομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Για τον αγώνα με την ΑΕΛ:«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αφού αντιμετωπίζουμε την περσινή πρωταθλήτρια. Η ΑΕΛ διαθέτει ένα ικανό ρόστερ και θα μπορούσε και φέτος να παλεύει για το πρωτάθλημα. Θα είναι ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι φυσιολογική αφού οι συνεχόμενες νίκες σου δίνουν μια καλύτερη ψυχολογία. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία και ξεχωριστό βάρος. Αυτό το παιχνίδι είναι το ίδιο σημαντικό όπως όλα τα υπόλοιπα. Σεβόμαστε την ΑΕΛ, όμως στόχος μας είναι να νικήσουμε για να υλοποιήσουμε το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους οι ποδοσφαιριστές». 

Για τα αγωνιστικά:«Εκτός είναι ο Πάρντο λόγω της κόκκινης και ο Ατόρνο. Ο Μάριο Σέρτζιο, είχε ένα χτύπημα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έκανε ατομικό πρόγραμμα στις προηγούμενες προπονήσεις, όμως σήμερα προπονήθηκε φουλ. Αύριο θα αποφασίσω αν θα αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΛ».

Για την πολύ καλή αμυντική λειτουργία:«Η αμυντική λειτουργία αφορά όλους τους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα. Η αμυντική γραμμή είναι καινούργια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είχαμε και πολλά προβλήματα λόγω της απουσίας κάποιων ποδοσφαιριστών. Ανεξαρτήτως ποιοι την απαρτίζουν έχουμε αξιόπιστες λύσεις. Είναι θέμα δουλειάς, προσπάθειας και αφοσίωσης. Παρά τα προβλήματα εύχομαι να συνεχίσει να είναι έτσι η ομάδα μέχρι το τέλος».

Για την μη συμπερίληψη του Χιώτη στην αποστολή: «Ναι, ο Διονύσης έχασε αρκετό διάστημα από τον τραυματισμό του και προτιμούσαμε να δουλέψει σε καθημερινή βάση παρά να είναι στην αποστολή».

Για το αν είναι έτοιμος ο Χιώτης:« Έχω καλούς τερματοφύλακες. Ο Πάρντο, ο Χιώτης, ο Κίσσας αλλά και ο Κωνσταντίνου που παίρνει λιγότερες ευκαιρίες αλλά είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Όλοι οι τερματοφύλακές μου είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έτσι πρέπει να είναι σε μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ που υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Μην έχετε αμφιβολία ότι πιστεύω σε όλους και σίγουρα εκείνος που θα παίξει θα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση».

Για το 4-4-2 «Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια το ΑΠΟΕΛ είχε ένα στυλ παιχνιδιού που ήταν γνωστό, με παρουσία πολλών παικτών που ήταν μαζί. Φέτος κάναμε πολλές αλλαγές, κάποιες ήταν δεδομένες και κάποιες ήταν έκπληξη για εμας (πχ Αΐλτον). Σίγουρα κάποια πράματα έπρεπε να τα αλλάξουμε πολύ σύντομα. Το ΑΠΟΕΛ φέτος είναι λίγο διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έπρεπε να γίνει αυτό γιατί ήταν ένα στυλ παιχνιδιού που είχε μεγάλη επιτυχία για εμάς, όμως στο πρωτάθλημα πέρσι δεν μας βοήθησε να ανταποκριθούμε όσο περίμενα. Κάποια πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα με τους τραυματισμούς που είχαμε όμως η αλήθεια είναι πως οι παίκτες μου δουλεύουν σκληρά με αυτοθυσία. Δεν το λέω για χάρη του λόγου. Πάντα λέω ότι είναι υποχρέωσή μας να βελτιωνόμαστε για να ικανοποιούμε εκείνους που έρχονται να μας δουν. Αυτός είναι ο στόχος, όμως ο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς γιατί όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές».

Σχόλιο για την παλαιότερη αναφορά του ότι η ομάδα του κάνει ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω και αν έχει ξεπεραστεί αυτό: «Πάντα είμαι ειλικρινής και το εννοούσα όταν το είπα. Η φετινή ομάδα ζει στην σκιά της περσινής και είναι δύσκολο για τα παιδιά. Όταν το είπα αυτό ήταν η αλήθεια. Όλα αυτά που περάσαμε φέτος μπορούν να κάνουν την ομάδα πιο δυνατή. Όταν έχεις πολλούς νέους παίκτες χρειάζονται χρόνο για να γνωρίσουν και τις απαιτήσεις που έχει από αυτούς ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ, αλλά και την νοοτροπία της ομάδας. Δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε ως σήμερα. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε με την ίδια πίεση, με την ίδια διάθεση για να δείξουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Για το ταξίδι του Πουρσαϊτίδη στην Αργεντινή:Ο Πουρσαιτίδης έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο σκάουτινγκ και στις μεταγραφές. Ο λόγος που ο Σάββας ανέλαβε αυτό το πόστο είναι γιατί ξέρει πολύ καλά το ΑΠΟΕΛ, είναι γνήσιος χαρακτήρας και γνώστης της ομάδας. Ταξίδεψε στην Αργεντινή για να δει κάποιους παίκτες που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον για εμάς. Θα είναι εκεί για τουλάχιστο δυο βδομάδες. Όμως η δουλειά του δεν σταματά εκεί. Είναι σε συνεχή επαφή με αυτούς που πρέπει για ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι. Είναι νέος στη δουλειά του όμως πιστεύω έχει τα στοιχεία για να την κάνει πολύ καλά.

Για τις ανανεώσεις παικτών: «Κάποιοι συμφώνησαν και κάποιοι είναι σε συζητήσεις τώρα. Φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί οι συζητήσεις γίνονται πολύ νωρίς. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα γίνουν αλλαγές αλλά όχι στον βαθμό που έγιναν το προηγούμενο».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!