Η πιο μεγάλη μάχη

Η προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος μπαίνει από σήμερα στο πιο δύσκολο και καθοριστικό στάδιο. Η ομάδα μας έχοντας το σημαντικό προβάδισμα των 6 βαθμών καλείται να κάνει ότι και τις προηγούμενες αγωνιστικές αρχίζοντας με αντίπαλο την ομόνοια. Σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν ότι το +6 δεν διασφαλίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ο Γιοβάνοβιτς στέλνει εδώ και μέρες το μήνυμα ότι η ομόνοια είναι πιο δύσκολος και επικίνδυνος αντίπαλος από την ανόρθωση. Οι ιδιαιτερότητες του σημερινού αγώνα είναι πολλές. Το ποδοσφαιρικό παράρτημα του ακελ βρίσκεται εδώ και μήνες εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στους δυο προηγούμενους αγώνες όπου ενάντια στις εκτιμήσεις μας είχαν περισσότερη διάθεση, πάθος και ίσως καλύτερη αγωνιστική παρουσία.

Η ομάδα μας από την άλλη θα έχει σαν οδηγό τη σταθερότητα και αποτελεσματικότητα που έφερε τις οκτώ συνεχόμενες νίκες. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για τον τρόπο με τον οποίο κερδίζουμε σε σχέση και με απόδοση της ομάδας αλλά αυτά πλέον είναι ψιλά γράμματα στο σημείο που φτάσαμε.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο σημερινός αγώνας κρίνεται ως ο πιο καθοριστικός και για να κερδίσουμε για πρώτη φορά την ομόνοια θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι τους σε όλους τους τομείς.

Που θα κριθεί ο αγώνας

Οι πλέον αρμόδιοι συμφωνούν ότι οι δυο ομάδες δεν έχουν μυστικά και πως ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι σημαντικότεροι παράμετροι που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο είναι οι εξής:

Μεσοαμυντική λειτουργία

Η ομάδα μας καλείται να επιβεβαιώσει την πολύ καλή αμυντική της λειτουργία σε έναν αγώνα όπου θα έχει να αντιμετωπίσει τους γρήγορους και διεισδυτικούς Χριστοφή και Εφραίμ στα δυο άκρα. Στον κεντρικό άξονα ο Άσίς είναι ο παίκτης-κλειδί του οποίου οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να περιοριστούν έτσι ώστε να μην μας τρυπήσουν.

Ευκαιρίες για να έρθουν γκολ

Το μεγαλύτερο και διαχρονικό πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ είναι η αδυναμία μας να οργανωθούμε με τρόπο που θα δημιουργήσει αρκετές τελικές προσπάθειες που θα φέρουν και τα γκολ. Η αποτελεσματικότητα του Μπιτόν μετριάζει το πρόβλημα αλλά είναι ένα θέμα που αναζητεί λύσεις. Ο Γιοβάνοβιτς αλλάζει σχηματισμούς και πρόσωπα ακόμα και κατά τη διάρκεια των αγώνα στην προσπάθεια του να δώσει στην ομάδα την ώθηση που χρειάζεται και σίγουρα σήμερα θα πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά.

Πάθος – διάθεση

Λένε ότι σε τέτοιους αγώνες κανείς δεν χρειάζονται προτροπές αφού το όνομα του αντιπάλου και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται αρκούν. Το κίνητρο των αντιπάλων είναι να μας στερήσουν το πρωτάθλημα. Το δικό μας είναι η θέληση για κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα οδηγήσει στην τεράστια πρόκληση των ομίλων του CL.

Το αγωνιστικό πλάνο

Το 4-4-2 δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στον οργανωτικό τομέα και με αυτή τη λογική δεν θα εκπλήξει κανένα αν δούμε να προτιμάται το 4-2-3-1. Με τον Μπενασούρ να μην υπολογίζεται ένας εκ των Μπέκμαν ή Πίντο θα κληθεί να παίξει το ρόλο του οργανωτικού μέσου. Κατά τα άλλα δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι ριζικό αφού Χαραλαμπίδης και Μαντούκα θα έχουν το γνωστό τους ρόλο στα δυο άκρα ενώ οι Μοράις και Τζιόλης θα κινούνται στον άξονα.

Η αμυντική τετράδα δεν θα αλλάξει ενώ το μόνο ερωτηματικό είναι η επιλογή του Γιοβάνοβιτς για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο Πάρντο θεωρείται φέτος ο πρώτος τερματοφύλακας και αυτό θα παίξει ρόλο στην απόφαση του προπονητή. Από την άλλη ο Χιώτης δεν είναι τυχαίος και στους τρεις αγώνες που αγωνίστηκε επιβεβαίωσε ότι είναι ισάξιος του Ισπανού. Στο τέλος της ημέρας πρόκειται για ευχάριστο πονοκέφαλο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!