Η πολιορκία των οπαδών του ΑΠΟΕΛ

Η περίοδος την οποία διανύουμε μέχρι τον πρώτο επίσημο Ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας μας,  μπορεί να θεωρείται «νεκρή» όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, αλλά δίνει την ευκαιρία να αναδεχθεί ένα μεγάλο κομμάτι του ΑΠΟΕΛ  το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό δεν είναι άλλο από τις πολλές ενέργειες της ομάδας μας που έχουν σαν στόχο την εισροή χρημάτων. Εξετάζοντας τις κάποιος προσεκτικά θα διαπιστώσει ότι χρειάζονται καλύτερο συντονισμό και στρατηγική. Αναφερόμαστε στις διάφορες προωθητικές ενέργειες και σχέδια του ΑΠΟΕΛ, τα οποία στοχεύουν στο ίδιο συγκεκριμένο και περιορισμένο κοινό: τους πιστούς οπαδούς της ομάδας μας. Αν αναλογιστεί κάποιος πόσα προϊόντα έχει λανσάρει ο ΑΠΟΕΛ μέσα σε αυτό το  αγωνιστικά διάστημα, θα καταλάβει γιατί δεν μπορεί να έχουν όλα την επιτυχία που ίσως να υπολογίζουν οι διοικούντες.

Εισιτήρια Διαρκείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο: Χωρίς αμφιβολία, τα εισιτήρια διαρκείας έχουν καταστεί θεσμός ανάμεσα στις 5,000-6,000 χιλιάδες οπαδούς μας που προσαρμόζουν με τέτοια τρόπο το προσωπικό τους μπάτζετ για να τα ανανεώνουν κάθε χρόνο.  Παρόλες τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες και εν μέσω της δικαιολογημένης μουρμούρας που αφορά τα κίνητρα ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ κάνει το αυτονόητο, γεμίζοντας τα ταμεία της εταιρείας κάθε χρόνο με ένα σημαντικό ποσό σε μια περίοδο που χρειάζεται το ρευστό όσο ποτέ.

Εισιτήρια Super Season Σωματείου ΑΠΟΕΛ: Ένας θεσμός τον οποίο προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ενσωματώσει μέσα στην κουλτούρα του ΑΠΟΕΛίστα η Διοίκηση του Σωματείου παραλληλίζοντας την ανάγκη αγοράς του με αυτήν των εισιτηρίων διαρκείας του ποδοσφαίρου. Η προσπάθεια πακετοποίησης των δύο διαρκείας σε ένα, δεν έγινε εφικτή παρά προσπάθεια των ανθρώπων του Σωματείου να πείσουν το εμπορικό τμήμα της Εταιρείας και έτσι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ καλείτε να πληρώσει ένα ποσό €50 (€25 και €15 για τα μέλη) για να μπορεί να παρακολουθεί τους αγώνες καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας και futsal του Σωματείου.

Αγορά Μετοχών: Η εκστρατεία για αύξηση των μετόχων ή του ποσοστού που κατέχει ο κάθε ΑΠΟΕΛίστας στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ έρχεται στο προσκήνιο ως μια ιδέα και πιθανή εισροή εσόδων σε περιόδους «οικονομικής ξηρασίας» για την εταιρεία. Η επικειμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ξαναζωντανεύει την προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών στον ΑΠΟΕΛ και ήδη συγκεκριμένες εταιρείες έχουν αγοράσει μεγάλα πακέτα που αλλάζουν ταυτόχρονα και την ιεραρχία των μεγαλομετόχων στην ομάδα μας.

Εγγραφή Μελών: Η ιδέα την αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος του κόσμου για εγγραφή ως μέλος του Σωματείου άρχισε να αναπτύσσεται και να προωθείται ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των αθλητικών τμημάτων του Σωματείου.   Οι προσπάθειες για ευαισθητοποίηση του κόσμου όσον αφορά την συμμετοχή του μέσω της συνδρομής του στα θέματα του Σωματείου ήταν πολλές και συνεχόμενες, με αποκορύφωμα την δημιουργία διαφόρων βαθμίδων μέλους έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά κάθε ΑΠΟΕΛίστας που θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του μέλος του Σωματείου.  Το τακτικό μέλος πληρώνει μία συνδρομή €200 ενώ το Πρεσβύτερο Μέλος €100, το Αρωγό €50, το Αθλητικό ή  Νεαρό Μέλος €40 και το παιδικό €20

Εγγραφή Μελών ΠΑΝΣΥΦΙ: Ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά έσοδα του ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ αποτελούσε η ετήσια εγγραφή ή ανανέωση συνδρομής μέλους. Μια πρακτική η οποία ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και συνεχίζει να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.  Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο οικονομικό όφελος ή αντάλλαγμα οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας μας συμβάλουν με την εγγραφή τους στην Σύνδεσμο ως  μια ένδειξη στήριξης της προσπάθειας για καλύτερη οργάνωση της κερκίδας και του κόσμου του ΑΠΟΕΛ γενικότερα.

Προϊόντα ΑΠΟΕΛ: Η δημιουργία του Orange Shop οριοθέτησε και την ανάγκη για ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη των συλλεκτικών προϊόντων της ομάδας μας. Η συνεργασία με την Puma και η αναβάθμιση της γκάμας των αντικειμένων που πωλούνται στην μπουτικ του ΑΠΟΕΛ βοήθησε στην ανάπτυξη των πωλήσεων προς τους οπαδούς της ομάδας μας.

Μια γρήγορη ανάγνωση το πιο πάνω  φανερώνει με πόσα «εμπορικά προγράμματα» βομβαρδίζεται ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ πριν καλά καλά ξεκινήσει η χρονιά. Αν λάβουμε υπόψη ότι πολύ σύντομα το ίδιο σύνολο οπαδών θα πρέπει να αγοράσει Εισιτήρια Διαρκείας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Ποδοσφαίρου και Futsal, Ταξιδιωτικά Πακέτα, Loyalty Card και ότι άλλο προκύψει στην πορεία γίνεται αντιληπτό ότι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι αδύνατο να μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά σε όλες αυτές τις απαιτήσεις.

Όσο πιο γρήγορά το αντιληφθούμε ότι υπάρχει η ανάγκη για μια πιο συλλογική εκστρατεία πώλησης των «προϊόντων ΑΠΟΕΛ» προς το ίδιο περιορισμένο κοινό, τόσο πιο σύντομα θα καταφέρουμε να μην καννιβαλίζουμε τα ίδια μας τα προϊόντα-ενέργειες και να προσφέρουμε κάτι που ο ΑΠΟΕΛίστας θα νιώθει ότι έχει πραγματική αξία και όφελος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!