Η σημασία των ακραίων χαφ

Στο πρωινό μας θέμα αναλύσαμε το θέμα του γκολ και από ποιους αναμένουμε να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Για να μπορέσει όμως κάποιος από τους επιθετικούς μας να σκοράρει, τις πλείστες περιπτώσεις θα πρέπει και κάποιος να τους «σερβίρει» το γκολ. Σε αντίθεση με την επιθετική γραμμή της ομάδας μας, η οποία διαθέτει τρεις νέους ποδοσφαιριστές (Πιέρος, Σιέρινταν, Κονσάλβες) και τον Μπούντιμιρ, οι ακραίοι μέσοι του ΑΠΟΕΛ παραμένουν οι ίδιοι με την περσινή χρονιά.  Μαντούκα, Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης και Αλεξάνδρου θα είναι και φέτος τα φτερά της ομάδας μας. Μόνη προσθήκη προς το παρόν θα είναι ο Γκονσάλβες που αγωνίζεται και στις δύο θέσεις στα άκρα.  Μπέκμαν και Ατόρνο αγωνίστηκαν πέρσι  και αυτοί στις συγκεκριμένες θέσεις αλλά ο καθένας για το δικό του λόγο δεν βρίσκεται στο φετινό ρόστερ.

Με αυτά τα δεδομένα, οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές θα αναλάβουν να τροφοδοτήσουν την γραμμή κρούσης και να κάνουν το σκοράρισμα πιο εύκολη υπόθεση για τους επιθετικούς.

Την περσινή χρονιά ο Χαραμπίδης με πέντε τελικές πάσες  ήταν πρώτος στον πίνακα των ασιστ , ενώ με τέσσερεις τελικές ο κάθε ένας ακολούθησαν οι Μαντούκα και Αλωνεύτης. Αν προσθέσουμε και τον Μπέκμαν ο οποίος είχε 3 ασιστ στην μισή χρονιά που αγωνίστηκε ως επιθετικό χάφ, τότε μπορούμε εύκολα να συνειδητοποιήσουμε την σημασία των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών μας στον πιο πάνω τομέα.  Σχεδόν οι μισές  (44%) τελικές πάσες της χρονιάς προήλθαν από τους τέσσερεις αυτούς ποδοσφαιριστές μας, χωρίς να υπολογίζονται οι ασιστ των Αλεξάνδρου (2) και Ατόρνο (1) που είχαν αγωνιζόμενοι ως επιθετικοί μέσοι.

Πληροφοριακά, την προηγούμενη χρονιά (2011/12) που χάσαμε το πρωτάθλημα ο Μπίδης είχε μόνο μία ασιστ ενώ ο Μαντούκα δύο. Ακόμα και ο Τσισκόφσκι είχε περιοριστεί σε σύνολο 3 ασιστ, σε μια χρονιά που μετρήσαμε μόνο 23 τελικές πάσες! Σε αντίθεση με πριν από δύο χρόνια (2011/12) που κατακτήσαμε και πάλι τον τίτλο, ο κάθε ένας τους είχε 10 σερβιρίσματα για γκολ στο ενεργητικό του.

Οι αριθμοί φανερώνουν ότι ο ΑΠΟΕΛ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ουσιαστική βοήθεια από τα πλαϊνά χάφ και την αποτελεσματικότητα των πιο πάνω ποδοσφαιριστών.  Έχει μεγάλη σημασία να μπορέσουν να γίνουν ακόμα πιο δημιουργικοί έτσι ώστε να ανεβάσουν  την παραγωγικότητα της ομάδας.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!