Η σημειολογία του Γιοβάνοβιτς

Η ήττα από την Αλκή ήταν ισχυρό χαστούκι για όλους μας αφού επιβεβαίωσε με το χειρότερο τρόπο ότι στον Αρχάγγελο αδυνατούν να παρουσιαστούν σοβαροί και με την απαιτούμενη διάθεση στους πλείστους αγώνες πρωταθλήματος. Το νικηφόρο σερί αποτελεί παρελθόν και η ομάδα πλέον βρίσκεται στην 3η θέση και ο Γιοβάνοβιτς καλείται να βρει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να αλλάξει τα μυαλά τω παικτών του. Το πρόβλημα εστιάζεται σε αυτό ακριβώς το κεφάλαιο αφού όπως αναγκάστηκε να πει και ο ίδιος μετά τον αγώνα η ομάδα παρουσιάζει αλαζονική συμπεριφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το ότι η φάση των ομίλων έχει ολοκληρωθεί και οι αγώνες με την Λυών αργούν οι παίκτες έμειναν κολλημένοι στη δόξα και το χρήμα που τους έφερε το champions league. Η χτεσινή απόφαση για μεταγραφή έγινε για καθαρά αγωνιστικούς λόγους τους οποίους αναλύσαμε αλλά υπάρχουν και άλλες προεκτάσεις. Ο Γιοβάνοβιτς επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι θέλει το πρωτάθλημα και θα κάνει τις όποιες διορθωτικές κινήσεις προκειμένου η ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Μπορεί η απόφαση για αποχώρηση του Μπελαιτ να ήταν υπερβολική ή και άδικη για κάποιους αλλά ο Τυνήσιος «θυσιάστηκε» προκειμένου να σταλούν μηνύματα και στους υπόλοιπους. Το αν θα μπορέσουν να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι και κυρίως αυτοί που έχουν προβληματική παρουσία είναι κάτι που θα φανεί στη συνέχεια αλλά επιτρέψετε μας να έχουμε τις επιφυλάξεις μας.

Η δεύτερη κίνηση πάλι συμβολικού χαρακτήρα ήρθε σήμερα με την ανακοίνωση της αποστολής για τον αυριανό αγώνα κυπέλλου με τον Ακρίτα. Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να αφήσει εκτός ομάδας τον Σολάρι έστω και αν ο Αλμέιδα είναι ακόμα ανέτοιμος θέλοντας να στείλει ακόμα πιο ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση του. Η αλλαγή στον αγώνα με την Αλκή και ενώ η ομάδα έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή και το ερώτημα είναι κατά πόσο οι κινήσεις αυτές μπορούν να διαφοροποιήσουν σε ουσιαστικό βαθμό τα δεδομένα.

Πάντως ο Σολάρι δεν ήταν ο μόνος αρνητικός πρωταγωνιστής στον τελευταίο αγώνα και το ότι στοχοποιείται αποδεικνύει ότι το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή είναι μεγαλύτερο. Εκτός αποστολής για τον αυριανό αγώνα είναι και ο Πάρντο που έκανε και αυτός τα λαθάκι του με την Αλκή μετριάζει κάπως την εικόνα αλλά επιμένουμε ότι ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να στείλει μηνύματα.

Μένει μέχρι να φύγει ο Μπελαιτ

Η απόφαση για αποχώρηση του Τυνήσιου είναι δεδομένη και το μόνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν θα μείνει ελεύθερος ή αν επιχειρηθεί να δοθεί δανεικός σε κάποια ομάδα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!