Η σημειολογία των ανανεώσεων

Ούτε η μέρα αλλά ούτε οι παίκτες που επιλέγηκαν για να ανοίξουν τον κύκλο των ανανεώσεων δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαία. Η επιλογή των Σατσιά και Αλεξάνδρου ήταν συνειδητή αφού ήταν δυο περιπτώσεις που για διαφορετικούς λόγους θεωρούνταν «σίγουρες» από πλευράς διοίκησης. Ανανεώνοντας και τους δυο η διοίκηση θα έστελνε το μήνυμα τόσο στους παίκτες όσο και στον ευρύ κοινό ότι είναι σε θέση να υλοποιήσει το πλάνο του προπονητή με τρόπο που να καλύπτει μάλιστα και την ανάγκη για ουσιαστική μείωση του μισθολογίου.

Το 40% του Σατσιά

Καθόλου τυχαία δεν ήταν και η προβολή που έτυχε η ποσοστιαία μείωση των απολαβών που έφτασε το εντυπωσιακό 40%. Η πρόθεση της διοίκησης είναι ξεκάθαρη αφού πετυχαίνοντας μια τόσο μεγάλη μείωση έστω και σε έναν παίκτη με ελάχιστη συμμετοχή, προσδοκά ότι θα μπορέσει να πετύχει καλές μειώσεις και στους υπόλοιπους.

Προς αυτή την κατεύθυνση επιστρατεύτηκε και ο Σατσιάς του οποίου οι δηλώσεις εστιάστηκαν στην κατανόηση που έδειξε να προσαρμοστεί στη νέα τάξη πραγμάτων. Πλέον η πίεση ως ένα βαθμό μεταφέρεται στους υπόλοιπους..

Στην περίπτωση του Αλεξάνδρου καθόλου τυχαία δεν προβλήθηκε το ποσοστό μείωσης στις ετήσιες απολαβές αλλά σημασία έχει ότι έκλεισε και αυτή η εκκρεμότητα με τον καλύτερο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί ο στόχος του 30% πάνω στο συνολικό payroll των ποδοσφαιριστών ανεξαρτήτως των ατομικών μειώσεων.

Επιτεύγματα Ερωτοκρίτου

Από πλευράς του επικοινωνιακού τιμ επιχειρήθηκε συνειδητά η προσπάθεια να παρουσιαστούν οι ανανεώσεις ως προϊόν της αποφασιστικότητας του προέδρου, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε τους δυο παίκτες. Μετά το όχι του Ηλιάδη και τη δυστοκία να έρθουν μέσα νέα άτομα, υπήρχε η ανάγκη να σταλεί το μήνυμα ότι ο προγραμματισμός μπορεί να τρέξει εξίσου καλά. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τονίστηκε και το ότι ο Αλεξάνδρου συμφώνησε με τον πρόεδρο μέσα σε λίγα λεπτά.

Συνέχεια με τις πιο δύσκολες περιπτώσεις

Επαφές έγιναν για πρώτη φορά και με τους Πίντο και Μαντούκα οι οποίοι αν και επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν εκφράζεται η αισιοδοξία ότι οι περιπτώσεις τους θα έχουν αίσιο τέλος. Δύσκολη θεωρείται η περίπτωση του Ολιβέιρα αφού μεταξύ των δυο πλευρών προς το παρών υπάρχει χάσμα.

Θυμίζουμε ότι αυτές οι πιο πάνω περιπτώσεις είναι οι πιο επείγουσες μιας και αφορούσαν συμβόλαια που έχουν λήξει. Σύντομα όμως θα πρέπει να ανοίξει και κύκλος επαφών με τους παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια και θα πρέπει επίσης να αποδεχτούν μειώσεις στις απολαβές τους.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!