Η Στάσιμη Ευρωπαϊκή Αγωνιστική

Εκεί που είχαμε συνεχείς ανακατατάξεις κάθε εβδομάδα είχαμε μια σχετικά ήσυχη αγωνιστική όπου λίγα πράγματα έχουν γίνει. Σε περισσότερα από τα μισά πρωταθλήματα που παρακολουθούμε οι πρωτοπόροι έφεραν όλοι τα ίδια αποτελέσματα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλές αλλαγές. Η παρουσία μας στην ένατη θέση παραμένει και αυτό είναι και το ζητούμενο. Ίσως το πιο σημαντικό γεγονός της εβδομάδας είναι ότι έγινε αυτό που αναφέραμε στην προηγούμενη αναφορά, ότι δηλαδή τα πράγματα θα ξεκαθάριζαν στην Κροατία. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για  εμάς με την Dinamo Zagreb να είναι η σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια αλλά ποτές δεν είχαμε ελπίδες για το Κροατικό πρωτάθλημα. Όπως πάντα το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα μείγμα τελευταίων ενημερώσεων και πάγιων αναφορών που σκοπό έχουν να βοηθούν αναγνώστες που δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα προηγούμενα άρθρα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.

Ας δούμε πρώτα την κατάταξη όπως έχει διαμορφωθεί την τελευταία εβδομάδα. Ανακεφαλαιώνοντας, έχουμε τις επίδοξες πρωταθλήτριες των χωρών των οποίων η κατάταξη τους στην UEFA είναι από την 14η μέχρι την 28η θέση. Αρχίζουμε από την 14η γιατί είναι η πιο δυνατή χώρα που λαμβάνει μέρος στον τρίτο προκριματικό, και τελειώνουμε με την 28η γιατί μετά από αυτή οι ομάδες είναι πολύ αδύνατες και δεν μας επηρεάζουν. Το αναμενόμενο είναι ότι η 13η χώρα (Ελβετία) θα πάρει αυτόματη συμμετοχή στους ομίλους και για αυτό την εξαιρούμε. Θυμίζουμε ότι με πορτοκαλί χρώμα είναι οι χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει ή οι πρωταθλήτριες ομάδες είναι σχεδόν σίγουρες. Αν τελείωναν σήμερα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η κατάταξη για τον τρίτο προκριματικό θα ήταν ως εξής.

Για να περάσει η Ελβετία απευθείας στους ομίλους πρέπει να κερδίσει το φετινό Champions League μια ομάδα που θα προκριθεί απευθείας στους ομίλους του επόμενου Champions League μέσω του πρωταθλήματος της χώρας της. Προς το παρών χρειαζόμαστε να πάρει το Champions League μια εκ των Real Madrid, Barcelona, Shakhtar Donetsk ή Manchester United.

Τα τρία πρωταθλήματα που έχουν τελειώσει είναι αυτά της Λευκορωσίας, Σουηδίας και Νορβηγίας. Τα πρωταθλήματα που δεν τελείωσαν ακόμη αλλά είναι τόσο σίγουρα που δεν θα συμπεριλάβουμε στην ανάλυση μας έχουν γίνει πέντε μιας και τα πράγματα στην Κροατία έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό. Η Dinamo Zagreb έχει ξεφύγει κατά 13 βαθμούς από την δεύτερη και έχουν μείνει μόνο 6 αγωνιστικές μέχρι το τέλος, επομένως σταματούμε να ασχολούμαστε και με αυτούς. Τα άλλα τέσσερα πρωταθλήματα που αποτελούν αυτή την πεντάδα είναι της Δανίας, Σκωτίας και Ισραήλ όπου είναι σίγουρο ότι οι πρωταθλητές τους θα είναι ποιο δυνατοί από εμάς, και της Πολωνίας οπού θα είναι σίγουρα ποιο αδύνατοι από εμάς.

Τα έξι πρωταθλήματα που μας ενδιαφέρουν και στα οποία τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά έχουν την ακόλουθη κατάσταση την τρέχουσα εβδομάδα.

Αυστρία

Μορφή ΠρωταθλήματοςΣτην Bundesliga της Αυστρίας υπάρχουν 10 ομάδες οι οποίες παίζουν 4 γύρους μεταξύ τους για 36 αγωνιστικές χωρίς άλλες φάσεις.

Τελευταίες ΕξελίξειςΕκεί που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι η Sturm Graz δεν θα είχε τις δυνάμεις να παλέψει μέχρι το τέλος ήρθε η ισοπαλία της Austria Wien  για να μας δώσει ξανά ελπίδες αφού η διαφορά μειώθηκε στον ένα βαθμό. Θετική θεωρείτε και η ήττα της Salzburg που την απομακρύνει από την κορυφή.

Βέλγιο

Μορφή ΠρωταθλήματοςΣτο Βέλγιο υπάρχουν 16 ομάδες σε 30 αγωνιστικές και μετά ακολουθούν τα Championship Playoffs. Πρόκειται για ακόμη μια φάση με όμιλο των 6 ομάδων και 10 αγωνιστικών. Στην αρχή της φάσης αυτής οι βαθμοί που θα έχουν οι πρώτες 6 ομάδες από τους προηγούμενους γύρους μοιράζονται, και αν έχουν μισούς βαθμούς στρογγυλεύονται προς τα πάνω.

Τελευταίες Εξελίξεις

Εδώ έχουμε την περίπτωση όπου κανείς διεκδικητής δεν το θέλει. Και οι τρείς πρωτοπόροι του πρωταθλήματος προχώρησαν με ήττες στην δεύτερη αγωνιστική των Championship Playoffs και δόθηκε η ευκαιρία στην Standard de Li

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!