Η συνέχεια χωρίς τον Ατόρνο

Η επόμενη μέρα και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι οι επόμενοι τρεις μήνες χωρίς τον Ατόρνο είναι πλέον το ζητούμενο για την ομάδα μας που καλείται να βρει αξιόπιστες επιθετικές λύσεις έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανή στην μάχη του τίτλου. Ο Παραγουανός δεν ήταν μόνο η αποκάλυψη του φετινού ΑΠΟΕΛ αλλά ο παίκτης που κουβάλησε την ομάδα σε βαθμό που δημιουργήθηκε μια εξάρτηση στα γκολ του έτσι ώστε να έρθουν και τα αποτελέσματα. Τα 13 γκολ που πέτυχε αποτελούν το 32% της συνολικής παραγωγικότητας της ομάδας μας. Ο Γιοβάνοβιτς καλείται πλέον να βρει λύσεις και σίγουρα το timing δεν είναι καλό αφού υπάρχει η πίεση για ένα σερί νικών μέσα από το οποίο θα επιχειρήσουμε να μειώσουμε τη διαφορά από την Ανόρθωση.

Οι επιλογές που έχει ο προπονητής μας είναι οι εξής:

ΜαντούκαΕίναι γνωστά τα δεδομένα με τον Βραζιλιάνο ο οποίος έφτασε τα 10 τέρματα. Αν και δεν είναι επιθετικός περιοχής η ποιότητα του είναι τέτοια που καταφέρνει στους περισσότερους αγώνες να δίνει λύσεις αγωνιζόμενος στην κορυφή της επίθεσης. Η εκτίμηση μας είναι ότι ο Μαντούκα θα είναι αυτός που θα κληθεί σε πρώτη φάση να καλύψει το κενό του Ατόρνο.

ΜπουντιμίρΟ Κροάτης πήρε χτες χρόνο συμμετοχής και δείχνει ότι σύντομα θα μπορέσει να πάρει θέση βασικού στην ομάδα αν αυτό συμβαδίζει με το αγωνιστικό πλάνο. Το πρόβλημα με τον Κροάτη είναι ότι δεν έχει το εύκολο γκολ και η συμπερίληψη του στο αρχικό σχήμα ίσως να προνοεί και αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού. Θυμίζουμε ότι ο Μπουντιμίρ ήταν καλός στα δημιουργικά του καθήκοντα στις αρχές του πρωταθλήματος όταν είχε δίπλα του τον Ατόρνο και η ομάδα αγωνιζόταν με διάταξη 4-4-2.

ΜπιτόνΟ Ισραηλινός επιθετικός έχει όλα τα στοιχεία που θέλει ο Γιοβάνοβιτς στον παίκτη που θα αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεση στη διάταξη 4-2-3-1. Το πρόβλημα όμως είναι ότι θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να μπορέσει να πάρει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής αλλά και τότε είναι άγνωστο πόσο εύκολα θα μπορέσει να «δέσει» με τους υπόλοιπους.

Κάπως έτσι φαίνεται να διαμορφώνονται τα δεδομένα και οι επιλογές για τον Γιοβάνοβιτς. Ακόμα μια πρόκληση σε μια χρονιά που δεν εξελίσσεται όπως θα θέλαμε αλλά θα πρέπει να το παλέψουμε.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!