Η τάση για τα διαρκείας

Στην ερώτηση του γκάλοπ μας που τρέχει την τελευταία βδομάδα όσον αφορά την πρόθεση των οπαδών μας για αγορά εισιτηρίου διαρκείας την νέα χρονιά απάντησαν πέραν των 1500 ατόμων. Τα αποτελέσματα μας δίνουν την εικόνα ότι ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας μας υπάρχουν πολλές και ποικίλες προθέσεις όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Το πρώτο και ίσως πιο σοβαρό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι μόνο ένα 30% από τους κατόχους διαρκείας έχει ξεκάθαρη πρόθεση και θα ανανεώσει την θέση του για την νέα σεζόν. Το ποσοστό αυτό είναι σχετικά μικρό αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι η ομάδα μας κατέκτησε το πρωτάθλημα και θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την ευρωπαϊκή πορεία που όλοι ονειρευόμαστε.

Ταυτόχρονα, το ποσοστό του 22% οι οποίοι δηλώνουν αναποφάσιστοι θα πρέπει να θεωρούνται κατά κύριο λόγο οπαδοί οι οποίοι είχαν εισιτήριο διαρκείας και δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους για την νέα χρονιά. Παράλληλα, το ποσοστό των ατόμων που δηλώνουν ότι είχαν εισιτήριο αλλά δεν θα ανανεώσουν (14%)  σε συνάρτηση με το ποσοστό των ΑΠΟΕΛιστών που θα αγοράσουν εισιτήριο ενώ δεν κατείχαν πέρσι (11%) είναι περίπου το ίδιο. Αυτό φανερώνει και την αυξομειωτική τάση που υπάρχει κάθε χρόνο μεταξύ νέους και παλιούς κατόχους διαρκείας.

Τέλος, είναι εμφανές ότι ένας στους τέσσερεις οπαδούς της ομάδας μας δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να συζητήσει το θέμα αγοράς εισιτηρίου διαρκείας. Ένα ποσοστό κοντά στο 25% των οπαδών μας δεν ενθουσιάζεται με την σκέψη για αγορά διαρκείας, είτε για οικονομικούς είτε για άλλους λόγους.

Καταληκτικά θα λέγαμε ότι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης είναι λογικά. Οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο έχουν σοβαρό αντίκτυπο σε κάθε φίλαθλο ο οποίος καλείτε να κάνει την δική του οικονομική διαχείριση και να αποφασίσει αν η προαγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας είναι μέσα στα οικονομικά δεδομένα που του επιτρέπουν μια τέτοια επένδυση. Επίσης τα πολλά κεκλεισμένων θυρών καθώς και τα επεισόδια στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος παίζουν τον δικό τους ρόλο, όχι όμως στον βαθμό που επηρεάζει την απόφαση κάποιου η οικονομική πτυχή του θέματος.

Τον δικό τους ρόλο παίζουν σίγουρα και οι μεταγραφές οι οποίες σε κάθε περίπτωση δημιουργούν ένα κλίμα εφορίας ανάμεσα στους οπαδούς της κάθε ομάδας. Το ποσοστό του 22% των αναποφάσιστων συμπεριλαμβάνει όλους αυτούς που περιμένουν τιμή και ενίσχυση για να αποφασίσουν τελικά τι θα πράξουν

Τα πιο πάνω ποσοστά θεωρούμε ότι θα είναι πιο ενδεικτικά όταν ανακοινωθούν και οι τιμές των εισιτηρίων για την χρονιά που μας έρχεται. Αυτό σίγουρα θα αποτελέσει το μεγαλύτερο κριτήριο στην απόφαση του καθενός. Είναι για αυτό που η Διοίκηση καλείτε να διαχειριστεί την τιμολογιακή της πολιτική με τρόπο που να αποτελεί κίνητρο η αγορά εισιτηρίου διαρκείας και όχι οικονομικό βάρος.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!