Η τριάρα δεν κρύβει τις αδυναμίες

Ούτε το εορταστικό κλίμα των ημερών που έρχονται μας επιτρέπει να ωραιοποιήσουμε την εικόνα που εκπέμπει ο ΑΠΟΕΛ αλλά και τις προοπτικές της ομάδας μας. Η νίκη με 0-3 επί της Δόξας που δίκαια θεωρείται η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος δεν μας παρασύρει. Απέναντι στην ομάδα του Χατζηλούκα που έπαιζε με σημαντικές απουσίες και με 10 παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα, το πλάνο του Γιοβάνοβιτς και πάλι δεν δούλεψε. Τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και η αδυναμία να οργανωθούμε σωστά ήταν και πάλι στοιχεία που παρουσιάστηκαν έντονα και προβλημάτισαν του πάντες. Η ομάδα μας δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά στο πρέσιγκ που εξάσκησε η Δόξα σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα και είναι για αυτό που τα δυο γκολ του Μαντούκα στο δίλεπτο 26-28 έφεραν την ανακούφιση. Ο τρόπος παιχνιδιού μας είναι προβλεπτός και αν δεν υπήρχαν κάποια ξεσπάσματα ή φάσεις που μας βγαίνουν το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο. Χτες ήταν τα γκολ του Μαντούκα ενώ ο Ατόρνο συνεχίζει το βιολί του..

Η εικόνα όμως που βγάζει ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδας που στα ντέρμπι θα έχει και πάλι πρόβλημα. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο ότι χρειαζόμαστε επειγόντως ενίσχυση με ποιοτικούς παίκτες αλλά και γιατί το αγωνιστικό πλάνο στην ολότητα του δεν λειτουργεί σωστά.

Ο Αλωνεύτης ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χρονιά αλλά εδώ και αρκετές εβδομάδες δείχνει μαγκομένος με αποτέλεσμα η αριστερή πλευρά να μην συμμετέχει ενεργά και δημιουργικά στον οργανωτικό τομέα. Με τον Χαραλαμπίδη να είναι ντεφορμέ από την αρχή της χρονιάς, ο Μαντούκα βασανίζεται στο δεξί άκρο και όπου αλλού κληθεί να αγωνιστεί προκειμένου να καλύψει με την ποιότητα του τα κενά της ομάδας. Ο Μπενασούρ παίρνει πλέον τα λεπτά συμμετοχής που πρέπει αλλά έχει και αυτός νεκρά διαστήματα οπότε γίνεται αντιληπτό γιατί βλέπουμε μια ομάδα που ενώ θεωρητικά μπορεί να παίξει καλύτερα δεν τα καταφέρνει.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Γιοβάνοβιτς δεν αποτυπώνουν τον προβληματισμό και του ίδιου και ούτε χρειάζεται να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει όμως να βρει τις λύσεις και μάλιστα άμεσα αφού ο Ιανουάριος θα κρίνει αν μπορούμε να παραμείνουμε ζωντανοί στην μάχη του πρωταθλήματος.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!