Η χιλιοειπωμένη βελτίωση

Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και μετά το 3-0 ο Δώνης έκανε αναφορά στην ανάγκη να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα στο παιχνίδι μας. Σχεδόν μετά από κάθε αγώνα ακούμε τον προπονητή μας να δηλώνει ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί και πρέπει να παίξει καλύτερα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του, κάτι που είναι επίσης η άποψη των οπαδών μας. Έχουν μείνει μόνο 5 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να υπάρξει η βελτίωση που ζητά ο προπονητής μας. Το πάθος των παικτών και η αποτελεσματικότητα της επιθετικής γραμμής έφεραν τη νίκη στον αγώνα με την Αελ αλλά είδαμε και πάλι πράγματα που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Στο πρώτο μισάωρο η αμυντική γραμμή έμπαζε και για αυτό δεν ευθυνόταν μόνο ο Ολιβέιρα. Πρέπει να θυμίσουμε επίσης ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ ήταν κομμένος στα δυο αφού η μπάλα δεν έφτανε στην περιοχή του αντιπάλου. Τα δυο γκολ σε καθοριστικά σημεία του αγώνα επισκίασαν τη δυσλειτουργία αλλά η ανάγκη να βελτιωθούμε είναι δεδομένη και εφικτή.

Είναι εφικτή γιατί παίκτες υπάρχουν παίκτες που μπορούν να σταθεροποιήσουν την απόδοση τους σε πιο ψηλά επίπεδα. Πρώτος και καλύτερος σε αυτή την κατηγορία είναι ο Χαραλαμπίδης του οποίου η απόδοση στον τελευταίο αγώνα πρέπει να είναι φάρος και μέτρο σύγκρισης για τη συνέχεια. Μας λείπει και ο καλός Αλωνεύτης αφού τον τελευταίο μήνα ο τραυματισμός του και όχι μόνο μας στέρησαν τον παίκτη που μπορεί να βοηθήσει στο να βελτιωθούμε.

Και πάνω από όλα στις τελευταίες 5 αγωνιστικές έχουμε ανάγκη τον Ντε Βινσέτι. Ο Αργεντινός έδειξε και στο λίγο χρόνο συμμετοχής του με την Αελ ότι έχει την ποιότητα που χρειαζόμαστε και η οποία κάνει όλη την ομάδα να λειτουργεί καλύτερα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!