Η ώρα του Κλουκόφσκι

Με τον Ζουέλα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο τίθεται επιτακτικά το θέμα άμεσης βελτίωσης της προβληματικής εικόνα που παρουσιάζει η αμυντική γραμμή της ομάδας και ιδιαίτερα το κέντρο της άμυνας. Η επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Καρυπίδη είναι θέμα ωρών αλλά από τη στιγμή που ο Έλληνας αμυντικός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με την Μπακού, ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να αξιολογήσει τις εναλλακτικές επιλογές του. Αυτές δεν είναι πολλές και κατά την άποψη μας έφτασε η στιγμή να δούμε τον Κλουκόφσκι για πρώτη φορά βασικό. Μπορεί να υπάρχει και η επιλογή του Μοράις αλλά θεωρούμε ότι δεν πρέπει να «θυσιαστεί» το δίδυμο Πίντο-Μοράις σε έναν αγώνα που θα κρίνει τη συμμετοχή μας στους ομίλους.

Ο Κλουκόφσκι μετά από ένα και βάλε μήνα παραμονής στον ΑΠΟΕΛ ( ανακοινώθηκε στις 20 Ιουλίου) θεωρείται έτοιμος για να πάρει λεπτά συμμετοχής. Όπως και στην περίπτωση Μπουντιμίρ αυτό θα γίνει για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα ότι και αν συνεπάγεται αυτό. Θυμίζουμε ότι ο Καναδός αν και αριστερός μπακ έχει εμπειρίες ως κεντρικός αμυντικός και ενόψει Μπακού δείχνει να είναι η πιο καλή λύση για να πάρει θέση δίπλα από τον Μπόρδα.

Το πρόβλημα που φυσικά ισχύει με οποιαδήποτε επιλογή είναι ότι θα δούμε ένα νέο αμυντικό δίδυμο κάτι που κρύβει κινδύνους αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ζουέλα δεν αφήνει άλλη επιλογή.

Κάπως έτσι κρίνουμε τα δεδομένα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης αλλά στη τελική αυτό που μετρά είναι οι επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.  Και όπως μας απέδειξε στον πρώτο αγώνα σκέφτεται πολύ διαφορετικά από ότι εμείς.

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!