Θέμα με το UEFA Pro

Η χτεσινή ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για καταρχήν συμφωνία με τον Εμανουέλ και την ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέχρι την Παρασκευή δεν ήταν τυχαία. Το θέμα που απασχολεί τη διοίκηση είναι ότι ο Πορτογάλος προπονητής δεν είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro το οποίο απαιτείται για να μπορέσει να εξασκεί κανονικά τα καθήκοντα του ως πρώτος προπονητής. Για το λόγο αυτό υπάρχει σε εξέλιξη σχετική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της UEFA το οποίο θα κρίνει αν ο Εμανουέλ μπορεί να εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από την Κύπρο. Από πλευράς ΑΠΟΕΛ υπάρχει η άποψη ότι η αρμόδια αρχή θα αποδεχτεί το αίτημα για να παρακολουθήσει ο Εμανουέλ τα σχετικά μαθήματα στην Κύπρο στην παρουσία μεταφραστή. Το θέμα είναι διαδικαστικό αλλά και καθοριστικό αφού σε περίπτωση που η UEFΑ αρνηθεί το πιθανότερο σενάριο είναι να μην ενεργοποιηθεί η καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ψάχνοντας το θέμα προκύπτει ότι η Πορτογαλική ομοσπονδία έδωσε το ΟΚ της για να εργοδοτείται ο Εμανουέλ στην Ακαδέμικά έστω και αν δεν είναι κάτοχος του UEFA Pro αφού ακολουθεί αυτή την τακτική σε πολλές περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο Αντρέ Βίλας Μπόας έπρεπε να εξασφαλίσει το Pro μετά που εργοδοτήθηκε στην Αγγλία (Τσέλσι).

Η σημερινή μέρα με αυτά τα δεδομένα κρίνεται καθοριστική αφού αναλόγως της απάντησης που θα λάβει η διοίκηση Ερωτοκρίτου θα κριθεί αν θα κλίσει θετικά ή αρνητικά το θέμα. Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε την τριμελή επιτροπή να συνεχίσει και σήμερα την αξιολόγηση κάποιων περιπτώσεων αφού πρέπει να υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση η βιασύνη όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά όπως φαίνεται μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα. Μπορεί ο χρόνος να πιέζει, μπορεί η διοίκηση και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος να ήξερε εδώ και 4 μήνες για την απόφαση του Γιοβάνοβιτς να αποχωρήσει, αλλά δεν πρέπει να παρθούν βεβιασμένες αποφάσεις.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!