Θα είναι η γνωστή χρήσιμη ήττα;

Η αλήθεια είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν ικανοποίησε με την απόδοση του στο super cup και η ήττα ήρθε φυσιολογικά αν αναλογιστούμε και το πάθος που έβγαλε ο Ερμής. Η επιλογή του Δώνης να προτιμήσει πλην του Κίσσα εντεκάδα Champions League, δημιούργησε την εντύπωση πως θα βλέπαμε κάτι καλύτερα. Υπάρχει όμως μια αλλά πολύ καλή δικαιολογία. Το μυαλό όλων ήταν στον αγώνα με την Άαλμποργκ. Αν αυτό είναι αρκετό θα το ξέρουμε σε μια εβδομάδα και μετά που θα δούμε τη νέα παρουσία της ομάδα μας στη Δανία. Σε κάθε περίπτωση ο Δώνης μπόρεσε να βγάλει εκ νέου κάποια συμπεράσματα που πρέπει όχι απλά να τον προβληματίσουν αλλά και να αντιμετωπίσει άμεσα. Σε ακόμα έναν αγώνα ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε κενά στην αμυντική του συμπεριφορά και λειτουργία. Πέραν της νευρικότητας που εξακολουθεί να βγάζει ο Κάρλαο, το πρόβλημα φαίνεται να δημιουργείται από τα αμυντικά χαφ.

Παρατηρήθηκε και στο χτεσινό αγώνα να υπάρχουν πολλά κενά στο μεσοαμυντικό χώρο αφού οι Μοράις και Βινίσιους δυσκολεύονται να αναχαιτίσουν και να καλύψουν χώρους όταν ο αντίπαλος εκδηλώνει αντεπιθέσεις. Οι αποστάσεις ανάμεσα στους δυο αλλά και τους αμυντικούς είναι μεγάλες με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να φτάνει εύκολα στην περιοχή μας.

Άλυτο θέμα που κουβαλούμε από την περσινή χρονιά και δεν σχετίζεται με το ότι σκεφτόμαστε την Άαλμποργκ είναι και αυτό της καλής ανάπτυξης. Η ομάδα εξακολουθεί να δυσκολεύεται ιδιαίτερα απέναντι σε κλειστές και καλές άμυνες γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στον αγώνα με τον Ερμή. Η παρουσία του Εφραίμ δεν ήταν αρκετή ενώ ο Γκόμες που έχει την ποιότητα και ετοιμότητα που θέλουμε δυσκολεύεται να είναι δημιουργικός από τα άκρα.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι όπως και εμείς έτσι και οι παίκτες σκέφτονταν αυτά που έρχονται αλλά είναι το ίδιο φανερό ότι η ομάδα πρέπει να αντιμετωπίσει πιο καλά περσινές και φετινές προβληματικές περιοχές για να κουνήσει τον σεντόνι του Champions League περισσότερες από δυο φορές.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!