Θα είναι ο Αλμέιδα ο επόμενος;

Προ μηνός γράφαμε για τις μεταγραφές που δεν έφερε η επική πορεία στο Champions League, αναφερόμενοι στο ότι καμία ομάδα από το εξωτερικό δεν εκδήλωσε σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτηση των παικτών που έβαλαν τη σφραγίδα τους. Η πάροδος του χρόνου μας διέψευσε αφού όπως και στην περίπτωση της δικής μας ομάδας ο Ιούλιος θεωρείται ο μήνας που κινείται εντονότερα το μεταγραφικό παζάρι. Το ζητούμενο πλέον είναι κατά ποσό θα έρθει πρόταση και για το άλλο αστέρι της ομάδας και πως θα αντιδράσει η διοίκηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το όλο θέμα δεν είναι θεωρητικό αφού όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο εκπρόσωπος του παίκτη κινείται έντονα τον τελευταίο καιρό επιδιώκοντας πιθανή μετακίνηση του Αλμείδα.

Όπως και στην περίπτωση του Τρισκόφκσι έτσι και με τον Βραζιλιάνο επιθετικό το συμβόλαιο του λήγει τον Μάιο του 2013 και  η διοίκηση πρέπει να αξιολογήσει τις προθέσεις του παίκτη. Ο Αλμέιδα δεν κρύβει ότι έχει σαν στόχο να αγωνιστεί σε καλύτερο πρωτάθλημα ανεξαρτήτως του αν θα καταλήξει σε μια ομάδα μικρότερης εμβέλειας από τον ΑΠΟΕΛ. Το ιδανικό σενάριο για αυτόν είναι η Ισπανία κάτι που φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή.

Ανεξαρτήτως των επιδιώξεων και προθέσεων του παίκτη ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να διαφυλάξει τα συμφέροντα του γνωρίζοντας από την μια ότι δεν μπορεί να κρατήσει κάποιον με το ζόρι, αναγνωρίζοντας όμως από την άλλη τη δυσκολία και το κόστος που θα έχει η εξεύρεση του αντί Αλμέιδα. Άλλη σημαντική παράμετρος είναι το κατά πόσο είναι εφικτή η ανανέωση της συνεργασίας με τον Αλμέιδα έτσι ώστε να μην αποχωρήσει χωρίς να έχουμε όφελος τον Μάιο του 2013.

Σ.Σ Τα όσα γράφουμε δεν έχουν καμία σχέση με τη φήμη που κυκλοφορά τις τελευταίες μέρες για κλειστό deal μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Βέρτερ Βρέμης για παραχώρηση του Αλμέιδα αφού όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!