Θα είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων

Έχει περάσει μόλις η πρώτη αγωνιστική αλλά κάποια πράγματα βγάζουν μάτια και μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μετά από χρόνια θα έχουμε ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων. Τα οικονομικά δεδομένα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός σκηνικού όπου οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος θα παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού και οι άλλες θα παλέψουν για να μπουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Ομάδες όπως η Πάφος που άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς δείχνει ότι θα μείνει για πολλές αγωνιστικές στους πλην ενώ εξαιρετικά αδύναμες θεωρούνται με βάση τη στελέχωση τους η Σαλαμίνα. Αγία Νάπα, Άχνα και Παραλίμνι. Σε αυτό το γκρουπ δυναμικότητας μπορούν να καταταχτούν και οι Ολυμπιακός, Αλκή και Δόξα. Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαία και αν η εκτίμηση ότι πρόκειται για ομάδες που δεν έχουν την ποιότητα προηγούμενων χρόνων θα είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι απαγορεύεται να έχουμε βαθμολογικές απώλειες απέναντι σε τέτοιες ομάδες έστω και αν τα προηγούμενα χρόνια το συνηθίζαμε. Φέτος υπάρχουν έντονες ενδείξεις ότι οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν τα χάλια τους, οπότε δεν πρέπει να πέσουμε θύμα κανενός.

Είναι δεδομένο ότι οι πιο πάνω ομάδες θα μας παίζουν με τη γνωστή τακτική της μαζικής άμυνας και όταν ακόμα δεχτούν ένα γκολ. Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει καλύτερα από εμάς τα δεδομένα και θεωρούμε ότι θα προσαρμοστεί αναλόγως.

Ο τίτλος θα κριθεί στα ντέρμπι

Αελ, Ανόρθωση και Ομόνοια είναι οι ομάδες με τις οποίες θα δώσουμε την μάχη για το πρωτάθλημα. Οι μεταξύ μας αγώνες τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στα play offs θα κρίνουν πολλά. Αεκ και Απόλλων θα επιχειρήσουν να μπουν σφήνα αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Πρόκειται όμως για ύπουλες ομάδες που θα προσπαθήσουν και ίσως καταφέρουν να έχουν βαθμολογικό κέρδος στους αγώνες που θα δώσουν με του διεκδικητές.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε βάθος χρόνου και την επίδραση που θα έχει η συμμετοχή σε όμιλο του Europa League στην Αελ. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου διαθέτει ένα ισχυρό σύνολο και δείχνει αυτή τη στιγμή η πιο μονταρισμένη ομάδα αλλά ίσως να μην έχει το βάθος για να ανταποκριθεί και στις δυο διοργανώσεις στον μέγιστο βαθμό.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!