Θα είναι χρήσιμη ήττα αν.. Μέρος 2ο

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι πολύ περήφανος για να καταλογίσει την κύρια ευθύνη για την ήττα στο διαιτητικό τρίο.  Αυτό επιβεβαιώνεται και από το σχετικό poll του site στο οποίο μόνο το 14% θεωρεί ότι η διαιτησία καθόρισε το αποτέλεσμα. Με την ίδια λογική που καταλογίζονται ευθύνες σε παίκτες και προπονητή, θα πρέπει να αποδοθούν οι αντίστοιχες και για την ανυπαρξία του ΑΠΟΕΛ στο παρασκήνιο. Ναι, δυστυχώς αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την επιρροή της διοίκησης μας στα κέντρα αποφάσεων. Δεν περιμέναμε τη χτεσινή διαιτησία του Νικολαϊδή και των βοηθών του για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα περί ανυπαρξίας, αλλά βλέπουμε το όλο σκηνικό που διαμορφώνεται από την πρώτη αγωνιστική. Αυτό θέλει την Ανόρθωση αλλά και την Αελ να τυγχάνουν ειδικού χειρισμού από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Όσοι ξέρουν πως δουλεύει το παρασκήνιο γνωρίζουν πολύ καλά πως στέλλονται άμεσα ή  έμμεσα τα μηνύματα σε διαιτητές για να προσέξουν μια ομάδα. Τα μηνύματα αυτά φέτος δεν αφορούν τον ΑΠΟΕΛ αλλά επικεντρώνονται στην Ανόρθωση.

Το πρόβλημα ξεκινά από τους ορισμούς των διαιτητών, βοηθών, παρατηρητών και επιβεβαιώνεται και επιβεβαιώνεται  πλήρως με τη στάση που κρατούν οι διαιτητές στους αγώνες των πιο πάνω ομάδων. Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία του σχολιασμού φάσεων και να πούμε ότι ο βοηθός διαιτητής θα μπορούσε άνετα να καταλογίσει τέρμα στη φάση του Σολωμού.

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι γιατί ο βοηθός είχε την τόλμη να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Με σιγουριά λέμε ότι ο κάθε διαιτητής και βοηθός διαιτητής νιώθουν άνετα να πάρουν αποφάσεις που ενδεχομένως να αδικούν την ομάδα μας γιατί ξέρουν ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν τυγχάνει σεβασμού από τα αφεντικά τους. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που συμβαίνει με την Ανόρθωση και με την Αελ.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα γιατί ο ΑΠΟΕΛ δεν τυγχάνει του απαιτούμενου σεβασμού από αυτούς που κάνουν παιχνίδι στο παρασκήνιο.

Με προβληματισμό βλέπουμε ότι οι όποιοι χειρισμοί του Φοίβου Ερωτοκρίτου στο θέμα δεν έχουν μέχρι στιγμής ουσιαστικό αποτέλεσμα. Χωρίς δισταγμό προσωποποιούμε το θέμα γιατί γνωρίζουμε ότι μετά από απαίτηση του ιδίου το κεφάλαιο «παρασκήνιο» είναι αποκλειστικά στο δικό του χαρτοφυλάκιο.

1. Γιατί λοιπόν οι Κουτσκοκούμνης, Κούμας, Ρεϊκβαρτ και Τράττος θεωρούν τον Φοίβο Ερωτοκρίτου ως κάποιον τον οποίο μπορούν να χειριστούν και να ξεγελάσουν με σχετική ευκολία;

2. Τι  διαφορετικό κάνει ο Κάκος και ο Σοφοκλέους που τους καθιστούν υπολογίσιμους στα κέντρα αποφάσεων;

3. Γιατί οι σχέσεις Ερωτοκρίτου – Λοϊζίδη είναι τυπικές έως ανύπαρκτες στο συγκεκριμένο θέμα ενώ το αντίστοιχο δίδυμο Κάκου – Σάντη αλωνίζει;

4. Γιατί ο Ερωτοκρίτου επιμένει να χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος ένα θέμα στο οποίο αποδεδειγμένα δεν είναι αποτελεσματικός;

Οι δηλώσεις επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι και επικοινωνιακά στέλλουμε λανθασμένα μηνύματα. Οι πιασάρικες δηλώσεις του Χατζηλιασή που γίνονται όλο και πιο συχνά επιβεβαιώνουν το μέγεθος του προβλήματος. Το κλαψούρισμα για τη διαιτησία δεν ταιριάζει στον ΑΠΟΕΛ ενώ τα υπονοούμενα για το ότι «κάποιοι βιάζονται για την απονομή..» επιβεβαιώνει ότι ο Φοίβος Ερωτοκιτου έχει ρόλο παρατηρητή στο σκηνικό που εξελίσσεται στα άδυτα της ΚΟΠ. Παρασκήνιο που φαίνεται ότι προκρίνει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ να το επικοινωνεί δημόσια νομιζόμενο ότι αυτό θα κάνει οποιονδήποτε να συμμαζευτεί.

Θα μείνουμε ως εδώ γιατί δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Είναι ώρα σημαντικών αποφάσεων και σε επίπεδο διοίκησης νοουμένου ότι ο Φοίβος Ερωτοκρίτου έχει την ικανότητα να αναγνωρίσει το πρόβλημα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!