Θα το παλέψουμε

Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα και η κλήρωση το επιβεβαίωσε αφού μπορεί να αποφύγαμε τη Γιουβέντους, μας έκατσε όμως η Χετάφε. Η ισπανική ομάδα δεν έχει την ιστορία και τις εμπειρίες των Μπάρτσαι ή Ρεαλ είναι όμως από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν τελευταια χρόνια στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 19 Αυγούστου στην έδρα της Χετάφε που βρίσκεται λίγο έξω από την Μαδρίτη και αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσματα θα ελπίζουμε στο θαύμα μέσα στο ΓΣΠ στις 26 του ίδιου μήνα στο καυτό ΓΣΠ.

Οι μέρες που μεσολαβούν μέχρι τον πρώτο αγώνα θα βοηθήσουν την ομάδα μας να παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμη ενώ ήδη τα τηλέφωνα του τεχνικού τιμ άρχισαν να παίρνουν φωτία στην προσπάθεια για αποκρυπτογράφηση της Χετάφε.

Ποια είναι η Χετάφε
Ετος ίδρυσης : 1983
Εδρα : Αλφόνσο Πέρεθ (18.300)
Τίτλοι : –
Χρώματα : Μπλέ – κόκκινο
Προπονητής : Χοσέ Κάμπο – Μικέλ
Πρόεδρος : Ανχελ Τόρες Σάντσεθ
Ιστοσελίδα : www.getafecf.com

Η Χετάφε στη σημερινή της μορφή( Getafe Club de Futbol) ιδρύθηκε επίσημα στις 8 Ιουλίου 1983. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στις τοπικές κατηγορίες τη σεζόν 1983-84. Έχοντας γερές βάσεις, ανέβαινε κατηγορίες για τέσσερις συνεχόμενες σεζόν φτάνοντας ως τη Β΄ κατηγορία. Σταθεροποιήθηκε εκεί, έπειτα υποβιβάστηκε και ανέβηκε ξανά το 1994-95. Παρέμεινε μόνο δύο χρονιές, υποβιβάστηκε αλλά επανήλθε το 1999-2000.

Το 2003-04 κέρδισε την άνοδό της στην Α΄ κατηγορία, τερματίζοντας δεύτερη στην Β΄ κατηγορία. Έτσι δημιούργησε ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, αφού σε 20 χρόνια ανέβηκε όλη την πυραμίδα του ισπανικού ποδοσφαίρου. Έπειτα από μια μέτρια πρώτη σεζόν, στην οποία κινδύνεψε να υποβιβαστεί, ακολούθησε ακόμα μεγαλύτερη πρόοδος για την ομάδα. Τη σεζόν 2006-07 η Χετάφε με προπονητή το Δανό Μίκαελ Λάουντρουπ πέτυχε την πρώτη μεγάλη διάκριση στην ιστορία της. Τερμάτισε 9η στο πρωτάθλημα με την καλύτερη άμυνα. Ο τερματοφύλακας Abbondanzieri ανακηρύχθηκε καλύτερος του πρωταθλήματος αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Αφού απέκλεισε τις Χέρεθ, Βαλένθια και Οσασούνα, αντιμετώπισε στα ημιτελικά την Μπαρτσελόνα. Η ήττα με 2-5 στο Καμπ Νου δεν πτόησε τους παίκτες της, οι οποίοι με ένα ιστορικό 4-0 ανέτρεψαν τη διαφορά οδηγώντας τη μικρή Χετάφε στον τελικό στο Στάδιο Μπερναμπέου. Εκεί έχασαν 0-1 από τη Σεβίλλη αλλά κέρδισαν την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Το 2007-08 στην πρώτη συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ η Χετάφε προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων, στους 32 της διοργάνωσης, όπου απέκλεισε την ΑΕΚ. Στη συνέχεια έφτασε ως τα προημιτελικά, όπου παρολίγο να αποκλείσει την Μπάγερν Μονάχου έπειτα από ένα συναρπαστικό δεύτερο αγώνα. Συγκεκριμένα, αφού πήρε ισοπαλία 1-1 στο Μόναχο ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό, στον επαναληπτικό παίζοντας με 10 παίκτες από το 6΄, προηγήθηκε με 1-0, ισοφαρίστηκε στο 90΄, προηγήθηκε με 3-1 στην παράταση αλλά ισοφαρίστηκε στην τελευταία επίθεση του αγώνα στο 120΄ χάνοντας την πρόκριση με το επί πλέον εκτός έδρας γκολ.

Το 2008 έχει φτάσει ξανά στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας ενώ στην περσινή χρονιά τερμάτισε στην 6η θέση. Ο απολογισμός της ήταν 17 νίκες, 7 ισοπαλίες και 14 ήττες που της έδωσαν τη δυνατότητα να βρεθεί στον τέταρτο προκριματικό του Europa League .

Το ρόστερ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!