Θα υπάρχουν αδιάφορες ομάδες στη β φάση;

Βρισκόμαστε τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος και λίγο πολύ έχει διαμορφωθεί το σκηνικό όσον αφορά τις ομάδες που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Η εύκολη νίκη της ΑΕΛ επί της αγωνιστικά και οικονομικά χρεοκοπημένης Ανόρθωσης μας δίνει την αφορμή να ανοίξουμε το κεφάλαιο της επόμενης φάσης του πρωταθλήματος για να σχολιάσουμε κάποια πράγματα. Το ερώτημα που τίθεται εδώ και λίγες μέρες είναι αν η νέα δομή του πρωταθλήματος είναι αρκετή για να κρατήσει το ενδιαφέρον στην πρώτη εξάδα ή αν θα υπάρξουν αδιάφορες ομάδες που θα αγωνίζονται επιλεκτικά με βάση το συμφέρον των διοικήσεων ή και του κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Για ν απαντηθεί το πιο πάνω και όχι μόνο πρέπει να θυμίσουμε και να ενημερώσουμε για τα εξής σημαντικά:

Για πρώτη φορά φέτος, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με πέντε ομάδες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA ως ακολούθως:

(α) Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στο Champions League.

(β) Ο δευτεραθλητής θα είναι η 2η ομάδα που θα συμμετάσχει στο Champions League.

(γ) Ο Κυπελλούχος, ο 3ος και ο 4ος του πρωταθλήματος θα συμμετάσχουν στο Europa League.

Σε περίπτωση που ο Κυπελλούχος είναι είτε Πρωταθλητής, είτε Δευτεραθλητής και άρα θα συμμετέχει στο Champions League, τότε δεν τον αντικαθιστά στο Europa League η ομάδα που θα αγωνιστεί μαζί του στον τελικό κυπέλλου αλλά η επόμενη ομάδα που θα έχει σειρά στο Πρωτάθλημα.

Τα πιο πάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει αδιάφορη ομάδα πέραν της Ανόρθωσης. Η ομάδα της Αμμοχώστου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και παρόλο που πρέπει να παλέψει για την 5η θέση ελπίζοντας ότι ο κυπελλούχος θα είναι και ο πρωταθλητής (ΑΠΟΕΛ ή Απόλλων) προκειμένου να συμμετάσχει στο Europa, θεωρούμε ότι δεν έχει καλές πιθανότητες για κάτι τέτοιο.

Τόσο ο ΑΠΟΕΛ λοιπόν όσο και οι υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να είναι έτοιμες για αγώνες που κάθε άλλο παρά εύκολοι μπορούν να θεωρηθούν.

Η σειρά αγώνων της 2ης φάσης:

1η αγωνιστική6-1, 2-5, 4-3

2η αγωνιστική5-6, 1-4, 3-2

3η αγωνιστική6-4, 2-1, 5-3

4η αγωνιστική1-5, 4-2, 6-3

5η αγωνιστική3-1, 2-6, 5-4

6η αγωνιστική1-6, 5-2, 3-4

7η αγωνιστική6-5, 4-1, 2-3

8η αγωνιστική4-6, 1-2, 3-5

9η αγωνιστική5-1, 2-4, 3-6

10η αγωνιστική1-3, 6-2, 4-5

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!