Θρύλε μπορείς

Για να έχει αξία η νίκη της περασμένης αγωνιστικής πρέπει να κερδίσουμε ξανά την Αελ μέσα στο Τσίρειο. Αν θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίσουμε και πάλι την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου. Κάπως έτσι πάμε στη Λεμεσό σήμερα για τον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς αφού το -2 από την κορυφή δεν μας αφήνει περιθώρια για άλλες απώλειες. Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα είναι μεγάλος αλλά ο ΑΠΟΕΛ υπό κάποιες ρεαλιστικές προϋποθέσεις μπορεί να επιστρέψει θριαμβευτής. Πως θα παίξει ο ΑΠΟΕΛΟ Γιοβάνοβιτς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το 4-5-1 έστω και αν δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε στο μεγαλύτερο διάστημα του προηγούμενου αγώνα. Ο επιπλέον παίκτης στο χώρο του κέντρου θεωρείται απαραίτητος ως λύση στο ασφυκτικό πρέσιγκ που θα επιχειρήσει η Αελ αλλά και για να υπάρξει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Ο Πίντο αν και διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος αλλά παραμένει ένας από τους πιο ποιοτικούς μας παίκτες και στο δίλημμα μεταξύ αυτού και του Σόουζα θα επιλέγαμε τον πρώτο.

Ο Μαρσίνιο όπως αναφέραμε και χτες είναι κλειδί για το να μπορέσει η ομάδα μας να διασπάσει την άμυνα της Αελ ενώ πολλά θα κριθούν και από την απόδοση των ακραίων μέσων. Ο Γιοβάνοβιτς θέλει τον Μαντούκα να καλύψει το αριστερό άκρο και αν κρίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση υποτροπής θα τον προτιμήσει βασικό. Η άλλη θέση «παίζεται» ανάμεσα στον Χαραλαμπίδη και τον Τρισκόφσκι με τον καθένα να έχει τα υπέρ και τα κατά του.

Για τον Αλμέιδα τα είπαμε πολλές φορές τον τελευταίο καιρό. Χωρίς την ουσιαστική συνεισφορά του δύσκολα θα αλώσουμε το Τσίρειο.Η ομάδα μας καλείται να διαχειριστεί σωστά την απουσία του βασικού αμυντικού της δίδυμου. Κακά και Μποαβεντούρα θα κληθούν να δώσουν τις λύσεις και ιδανικά να παίξουν καταλυτικό ρόλο για να μείνει ανέπαφη η εστία μας. Πουρσαϊτίδης και Αλεξάνδρου θα πάρουν θέση στα δυο άκρα με τον τελευταίο να καλείται και πάλι να κάνει το κάτι παραπάνω έχοντας αυτή τη φορά τον «άχαρο» αμυντικό ρόλο.

Πως θα παίξει η ΑελΗ Αελ με τη σειρά της θα έχει και αυτή την ίδια διάταξη(4-5-1) με τον Βοού μοναδικό προωθημένο και τους Νικολάου, Ντεντε σε ρόλο αμυντικών χαφ στην προσπάθεια τους να περιορίσουν τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Μαρσίνιο. Η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Καρλίτος και Αϊρόσα στα δυο άκρα και τους Ουόν και Ντόσα στο κέντρο της άμυνας.

Η Αελ και σε αυτό τον αγώνα θα βασίσει την τακτική της στο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Ντεκρά και με αντεπιθέσεις να βρεθεί σε θέση βολής. Οι Μοντεϊρο και Καφού με την ταχύτητα που τους χαρακτηρίζει θα κινούνται στα δυο άκρα.

Και ο ΠαναγήΌλοι ελπίζουν ότι θα περάσει απαρατήρητος και πως δεν θα παρασυρθεί από τη δεδομένη πίεση που θα επιχειρήσουν να του ασκήσουν οι Λεμεσιανοί. Ο Παναγή ξεγελάστηκε παλαιότερα παραχωρώντας ένα ανύπαρκτο πέναλτι στην Αελ σε μεταξύ μας αγώνα ως αποτέλεσμα της ψυχολογικής πίεσης κάτι που απαγορεύεται να συμβεί σήμερα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!