Θρύλε παίξε γερά..

Η στιγμή που όλοι περιμένουν εδώ και μέρες έφτασε. Το πρωινό στη δουλειά ή στο σπίτι θα περάσει βασανιστικά αλλά η ώρα που θα βρεθούμε όλοι στο ΓΣΠ πλησιάζει. Η προπώληση έστειλε το μήνυμα ότι ο κόσμος θα κάνει το καθήκον του σε ακόμα ένα κρίσιμο ραντεβού της ομάδας μας. Στις 8.00 απόψε ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Σλόβαν και θέλει να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στον 4ο προκριματικό του champions league. Άλλοι λίγο και άλλοι πολύ θεωρούν ότι ο ΑΠΟΕΛ θα καταφέρει να κερδίσει απόψε αφού η εντύπωση που επικρατεί είναι πως είμαστε καλύτερη ομάδα. Τα λόγια ποτέ δεν έφεραν τη νίκη και ιδιαίτερα σε τέτοιο επίπεδο, οπότε είμαστε τυχεροί που ο Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χτες με τον καλύτερο τρόπο με τους Μαρσίνιο και Τρισκόφσκι να είναι στην αποστολή και τον πρώτο να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να συμπεριληφθεί στο αρχικό πλάνο. Ο Γιοβάνοβιτς απέφυγε χτες να δημοσιοποιήσει το πώς θα παρατάξει την ομάδα αλλά η διάταξη 4-5-1 θεωρείται η πιο πιθανή και ενδεδειγμένη επιλογή. Η ομάδα μας θα επιχειρήσει να κερδίσει την μάχη του κέντρου με στόχο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Χιώτη και παράλληλα να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες που φαίνεται ότι έχουν οι Σλοβάκοι.

Αν πράγματι κριθεί έτοιμος ο Μαρσίνιο τότε οι άλλοι τέσσερις του κέντρου θα είναι οι Μοραίς, Πίντο και ο Χαραλαμπίδης με τον Μαντούκα στα δυο άκρα. Σε περίπτωση που ο μικρόσωμος Βραζιλιάνος μείνει στον πάγκο το πιθανότερο σενάριο είναι να μετακινηθεί στον κεντρικό άξονα ο Μαντούκα. Η αμυντική γραμμή αναμένεται να είναι η γνωστή τετράδα αποτελούμενη από τους Μποαβεντούρα, Πουρσαϊτίδη, Κόντη και Ζορζ. Ο τελευταίος αναμένεται να προτιμηθεί αντί Ολιβέιρα και θα έχει το δύσκολο έργο να περιορίσει πλήρως τον Σέπο.

Το ερώτημα Σολάρι ή Αλμέιδα δύσκολα μπορεί να απαντηθεί. Αν ο Αργεντινός δεν σκόραρε με την Σκεντερμπέου θα λέγαμε ότι η πλάστιγγα θα έγερνε προς τον Αλμέιδα αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Από την άλλη ο Αλμέιδα μπορεί να δημιουργήσει φάση από το πουθενά αφού είναι παίκτης που κάνει τα πάντα εντός και εκτός περιοχής. Το ζητούμενο για όποιον αγωνιστεί είναι η αποτελεσματικότητα αφού δεν υπάρχει περιθώριο να χαθούν ευκαιρίες.

Καιρικές συνθήκες και κόσμος

Το ΓΣΠ θα είναι κυριολεκτικά  καμίνι σήμερα που θα πρέπει να κάψει τις όποιες ελπίδες της Σλόβαν. Μπορεί ο Γιοβάνοβιτς να μην ήθελε να το παραδεχτεί αλλά οι ποδοσφαιριστές μας είναι πιο εξοικειωμένοι στην αφόρητη ζέστη και υγρασία της Κύπρου. Ο κόσμος επίσης θα κάνει όλα όσα πρέπει για να μην ξέρουν που βρίσκονται οι νεαροί Σλοβάκοι.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!