Θυμίζει κάτι από Ιβάν, ο Γκραντ αλλά προέχει η ΑΕΚ

Μπορούμε να περάσουμε. Είναι δύσκολο να τα καταφέρουμε. Είναι καλή αλλά μπορούσε να ήταν και καλύτερη η κλήρωση. Περίπου σε αυτή την ενότητα κινούνται οι αντιδράσεις όλων μας, όταν βγήκε από την κληρωτίδα η Λυών. Μια Γαλλική ομάδα με εκπληκτικά αποτελέσματα στη χώρα της και στην Ευρώπη την τελευταία ειδικά 5ετία, η οποία όμως δεν είναι φέτος η ομάδα που απαγορεύει στον ΑΠΟΕΛ μας να ελπίζει για ένα ακόμα ποδοσφαιρικό άθλο. Λέγεται ότι ο 45χρονος Ρεμί Γκραντ (που είναι στον πάγκο της Λυών) θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους προπονητές και βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων όπως η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και άλλα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια.

Έχουμε απομονώσει κάποιες από τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε για την κλήρωση με τον ΑΠΟΕΛ και αν όντως τις έκανε, τότε πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεχτικοί για το τι θα αντιμετωπίσουμε, ειδικά στον αγώνα της 14ης Φεβρουαρίου μέσα στην καυτή έδρα της Λυών.

«Δεν θα κρύψω ότι η κλήρωση είναι κάπως ευνοϊκή για εμάς. Αλλά δεν προκρίνεσαι ποτέ από την κλήρωση, παρά μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε μία ομάδα, η οποία είναι χαρούμενη που παίζει με εμάς, μας δίνει δύναμη και κίνητρο. Αντιμετωπίζουμε την κλήρωση αυτή με μεγάλο σεβασμό. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γι’ αυτή την ομάδα, πέρα από το ότι κέρδισε την Πόρτο και την Ζενίτ. Χωρίς πραγματικά να γνωρίζω τις προσωπικότητες αυτές της ομάδας, ξέρω ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μία ομάδα που αμύνεται καλά. Δεν θα πάω ενάντια στο ρεύμα, αλλά θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε σε δύο μήνες. Πώς θα είναι οι συνθήκες εκείνη τη στιγμή. Όλοι θα μας δώσουν το ρόλο του φαβορί, αλλά προτιμώ να βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση και το δέχομαι. Αυτό δεν το επιλέγεις, σου αποδίδεται», είπε ο Ρεμί Γκραντ. 

Μετρημένος και απόλυτα ρεαλιστής. Μας θυμίζει σε μεγάλο ποσοστό τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και φαίνεται ότι μέσα στο μυαλό του Γάλλου προπονητή είναι μεν η ανωτερότητα της ομάδας του αλλά δεν πρόκειται να παρασυρθεί όπως έγινε με τους συναδέλφους του της Πόρτο, της Σαχτάρ και της Ζενίτ. Οι οποίοι όταν κατάλαβαν ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να προκριθεί, το τρένο είχε σφυρίξει για χάρη τους.

Οφείλουμε δηλαδή να είμαστε πολύ προσεχτικοί σε ότι λέμε και προβλέπουμε για τη Λυών. Δικαιούμαστε να πιστεύουμε για το όνειρο των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έμεινε στα κρυφά η μεγάλη πορεία στη φάση των ομίλων, ώστε να βρούμε τον επόμενο μας αντίπαλο κοιμισμένο.

Και μια προτροπή σε όλους. Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε το απόλυτο αφεντικό στο πρωτάθλημα. Ας κρατήσουμε μακριά από την σκέψη και το μυαλό τη Λυών και αν συγκεντρωθούμε εδώ. Έχουμε την ΑΕΚ τη Δευτέρα και δεν είναι εύκολη η αποστολή με τα γνωστά προβλήματα και τη δυναμικότητα του αντίπαλου. Αν με το καλό νικήσουμε και τον επόμενο αγώνα, τότε θα έχουμε και την ξεκούραση των πολεμιστών και την επιστροφή εκείνων που όταν είναι στο γήπεδο μπορούν να κερδίσουν μόνοι τους αγώνες. Πάμε λοιπόν ΓΣΠ τη Δευτέρα, για να κάνουμε καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά, ελπίζοντας ότι με όσες δυσκολίες και αν βρούμε θα μείνουμε στην πρώτη θέση μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!