Ιβάν, έχουμε πρόβλημα!

Αν κάποιος επιχειρήσει να απομονώσει τη χτεσινή ήττα θα μπορέσει να πειστεί ίσως και εύκολα ότι ένα καλό ΑΠΟΕΛ έχεις πιθανότητες πρόκρισης μέσα στο Τσίρειο. Το θέμα όμως είναι μεγαλύτερο και αυτό που κάνει χιλιάδες οπαδούς μας να έχουν χάσει τον ύπνο τους είναι η συνεχιζόμενη προβληματική εικόνα της ομάδας. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα του τελευταίου μήνα αλλά και η απόδοση της ομάδας. Όλα μαζί φωτογραφίζουν ξεκάθαρα ότι διανύουμε περίοδο ντεφορμαρμίσματος το οποίο παρουσιάζει στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα συμπτώματα του. Αν στο λεγόμενο ντεφορμάρισμα προσθέσουμε και τον αποπροσανατολισμό που έφερε σε όλους μας το Champions League, τότε μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι ο συνδυασμός όλων είναι επικίνδυνος. Μερίδα οπαδών μας βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης αφού δεν μπορεί να αποδεχτεί την αδυναμία της ομάδας να κάνει απλά πράγματα. Όλοι μπαίνουν στη διαδικασία αναζήτησης αιτιών αλλά και λύσεων αναλόγως του που εστιάζουν το πρόβλημα. Έτσι ακούμε και διαβάζουμε απόψεις για επιβολή προστίμου, αποδεσμεύσεων, μεταγραφών, αυστηρών συστάσεων προς όλους στον Αρχάγγελο αλλά και για αδυναμία-ατολμία της διοίκησης να επιτελέσει τον ρόλο της.

Το θέμα της ημέρας χτες και ίσως σήμερα είναι οι επιλογές του προπονητή μας και κυρίως η επιμονή του στη χρησιμοποίηση του Ατόρνο στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό που είδαμε για πρώτη φορά στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ομόνοια επαναλαμβάνεται εκ τότε αρκετά συχνά και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο ΑΠΟΕΛ αδυνατεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και οι ευκαιρίες έρχονται με το σταγονόμετρο. Ο Παραγουανός δεν έχει τις απαιτούμενες βοήθειες από τους υπόλοιπους έτσι η ομάδα γίνεται εξαιρετικά προβλέψιμη.  Είναι επίσης ξεκάθαρο μέσα από τις επιλογές του Γιοβάνοβιτς ότι ο Σολάρι θεωρείται στο παρών στάδιο η «εσχάτη» λύση. Ο λεγόμενος αγωνιστικός γολγοθάς ξεκίνησε με ήττα και το ζητούμενο δεν είναι η προσωρινή αντίδραση και επιστροφή στις νίκες. Και αν ακόμα αποδεχτούμε ότι έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε εκτός κυπέλου αφού είναι ο τρίτος κατά σειρά σημασίας θεσμός η ομάδα εξακολουθεί να χρειάζεται ένα καλό σερί νικών στο πρωτάθλημα. Και με την εικόνα που εκπέμπει τις τελευταίες εβδομάδες κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εύκολη υπόθεση.

Ο Γιοβάνοβιτς κρατά την πίττα και το μαχαίρι όποτε είναι αυτός που καλείται έστω και με καθυστέρηση να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας και να διαψεύσει όσους ισχυρίζονται ότι ακολουθούμε παρόμοια πορεία όπως αυτήν προ διετίας.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!