Ιβάν: «Καλύτερη ομάδα η Σαχτάρ αλλά.»

Το ότι ο ΑΠΟΕΛ σε ακόμα έναν αγώνα είναι το αουτσάιντερ προσπάθησε να επικοινωνήσει ο προπονητής μας στη σημερινή του διάσκεψη ενόψει του αυριανού αγώνα. Ο Γιοβάνοβιτς υπενθύμισε ότι η Σαχτάρ είναι η πιο ταλαντούχα ομάδα του ομίλου τονίζοντας ότι είναι καλύτερα ομάδα από Τη δική μας. Όπως όλα δείχνουν η ομάδα θα παραταχθεί χωρίς τον Πίντο αφού ο προπονητής μας δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του Πορτογάλου. Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Γιοβάνοβιτς

Είναι διαφορετικές οι συνθήκες αυτού του αγώνα από τους προηγούμενους. Το ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε και δεν ξέρω αν έχετε τα ίδια κίνητρα και αν αυτό θα επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές σας: «Το ότι έχουμε προκριθεί στους 16 σίγουρα είναι μια πού μεγάλη επιτυχία. Το κάναμε στην προηγούμενη αγωνιστική, όμως έχουμε την ίδια διάθεση σε ένα γήπεδο γεμάτο θετική ενέργεια από τους οπαδούς μας λόγω της επιτυχίας θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην πρώτη θέση του ομίλου. Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι και σίγουρα δεν αλλάζει τίποτα τη διάθεση μας στο αυριανό παιχνίδι».

Το ότι ακολουθεί παιχνίδι με την Ομόνοια και η πλειοψηφία του κόσμου λέει πως θα προτιμούσαν νίκη στο παιχνίδι της Κυριακής παρά με τη Σαχτάρ, πόσο επηρεάζει εσάς και τους ποδοσφαιριστές σας; «Αυτό που σκεφτόμαστε είναι μόνο το παιχνίδι με τη Σαχτάρ. Θα ήταν τρελό πραγματικά παραμονή ενός παιχνιδιού στο Τσάμπιονς Λιγκ να σκεφτώ παιχνίδι του πρωταθλήματος. Για το παιχνίδι με την Ομόνοια θα σκεφτούμε όταν τελειώσει αυτό με τη Σαχτάρ».

Αύριο παίζει η πρώτη με την τελευταία ομάδα. Η βαθμολογία σε πιο βαθμό πιστεύεται ότι αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων; «Η Σαχτάρ παραμένει η πιο ταλαντούχα ομάδα του ομίλου. Το ότι έχει λίγους βαθμούς σημαίνει ότι η φετινή χρονιά για την ίδια στην Ευρώπη δεν ήταν καλή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τις διαφορές των δύο ομάδων γιατί θεωρώ πως είναι καλύτερη ομάδα από εμάς χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι μεγαλύτερο κλαμπ και το ότι βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση είναι χάρη στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μου αλλά ξέρουμε πως με μια επιτυχία στην Ευρώπη δεν θα αλλάξει το επίπεδο μας».

Πιστεύατε στην αρχή πως θα κατακτούσατε την πρόκριση στην επόμενη φάση; «Σίγουρα όταν μπήκαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σίγουρα δεν περίμενα πως στο τέλος των παιχνιδιών θα ήμασταν στους 16. Ήταν ένα όνειρο για εμάς. Όμως μια μεγάλη προσπάθεια στο ποδόσφαιρο μπορεί να επιβραβευθεί. Δίκαια βρεθήκαμε στους 16 με βάση την προσπάθεια που κάναμε σε όλα τα παιχνίδια. Τώρα έχουμε μεγαλύτερες υποχρεώσεις απέναντι σε μεγαλύτερες ομάδες και πρέπει να δείξουμε πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που έχουν ψηλούς στόχους και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ποια είναι η κατάσταση των Πίντο και Αΐλτον και κατά πόσο θα τους έχετε στη διάθεση σας; «Ο Αΐλτον σίγουρα δεν θα αγωνιστεί. Υπάρχουν δύο προπονήσεις σήμερα και αύριο το πρωί για να δούμε για τον Πίντο. Παρά το ότι πιστεύω ότι η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!