Ιβάν: μονόδρομος η ανανέωση, κλειδί το οικονομικό

Με αφορμή την πρόσφατη αναφορά του προέδρου για το θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του Γιοβάνοβιτς, κρίνουμε σκόπιμο να κάνουμε την πρώτη μας τοποθέτηση στο θέμα. Λέμε πρώτη, γιατί υποψιαζόμαστε ότι θα χρειαστούν και άλλες αφού η παραμονή του πιο πετυχημένου προπονητή στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη. Το σίγουρο είναι ότι διοίκηση και προπονητής επιθυμούν συνέχιση της συνεργασίας τους και αυτό θα πρέπει να καθοδηγήσει τις δυο πλευρές και στις συζητήσεις που θα κάνουν. Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα κριθεί σκόπιμο από τις δύο πλευρές να συζητήσουν το θέμα ανανέωσης.

Από τη στιγμή ο πρόεδρος έκανε την πρώτη τοποθέτηση επί του θέματος είναι αναπόφευκτο να ξεκινήσει από τώρα η κουβέντα. Η αλήθεια είναι ότι και να μην δήλωνε κάτι ο Ερωτοκρίτου κάποια άλλη αφορμή θα δινόταν αφού ο Δεκέμβριος είναι μήνας ορόσημο. Ο Γιοβάνοβιτς δημόσια δηλώνει εδώ και χρόνια ότι ενεργεί με το σκεπτικό ότι θα μείνει στην ομάδα για χρόνια αλλά και ο ίδιος θέλει να ξεκαθαρίσει η εκκρεμότητα το συντομότερο. Το θέλει και η διοίκηση αφού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στελεχώνει την ομάδα με βάση τις απόψεις του Γιοβάνοβιτς και στο τέλος να μην τα βρουν!

Η προχτεσινή δήλωση του προέδρου «όταν έρθει η ώρα, όταν θα είναι και εκείνος έτοιμος θα μιλήσουμε μαζί του για να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον», επιχειρεί να προσδώσει μια αοριστία ως προς το πότε θα αρχίσει ο κύκλος επαφών αλλά και στο να παρουσιάσει ανέτοιμο στο παρών στάδιο τον προπονητή.

Παρά την τοποθέτηση αυτή οι δυο πλευρές θα έχουν τις επόμενες μέρες ή στη χειρότερη περίπτωση τις επόμενες εβδομάδες συνάντηση για το όλο θέμα.

Κλειδί το οικονομικό

Ο Γιοβάνοβιτς είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Με αυτό το δεδομένο και αναλογιζόμενοι τις επιτυχίες της τελευταίας τριετίας είναι φυσιολογικό να είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος. Δεν είναι μυστικό ότι οι ετήσιες απόλαβες του Γιοβάνοβιτς ανέρχονται στις 400 χιλιάδες ευρώ.

Το ποσό αυτό προκαλεί δέος στη σημερινή Κύπρο που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Δέος όμως πρέπει να προκαλούν και τα 40 περίπου εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε η εταιρεία ΑΠΟΕΛ από την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη.

Η νέα τάξη πραγμάτων στο κυπριακό ποδόσφαιρο και στον ΑΠΟΕΛ δεν προνοεί τέτοιους μισθούς, ίσως και για την μεγαλύτερη φυσιογνωμία της ομάδας αφού όπως έχουμε επισημάνει ο Γιοβάνοβιτς είναι κάτι παραπάνω από προπονητής.

Η διοίκηση που ίσως να μην είναι ακόμα έτοιμη να καθορίσει το οικονομικό πλαίσιο της πιθανής ανανέωσης, θα πρέπει να προσμετρήσει όλα τα δεδομένα αναγνωρίζοντας τα οφέλη που έχει και η ίδια με τον Γιοβάνοβιτς να απορροφά σχεδόν όλους τους εσωτερικούς κραδασμούς για τα όσα συμβαίνουν κατά καιρούς.

Αυτά προς το παρών σαν μια πρώτη τοποθέτηση για το θέμα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!