Ιβάν: Πλάνα χωρίς Αίλτον

Η δημοσιογραφική διάσκεψη του Γιοβάνοβιτς επιβεβαίωσε τα αρνητικά δεδομένα που υπάρχουν όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα επιστροφής του Αλμέιδα στην αγωνισιτκή δράση. Ο προπονητής μας επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να υπολογίζει τον Βραζιλιάνο για τις επόμενες δυο εβδομάδες κάτι που σημαίνει ότι χάνει τους αγώνες πρωταθλήματος με Άρη και Απόλλων ίσως και αυτόν με την Αελ και σίγουρα αυτούς του κυπέλλου. Παρόλο δεν είπε ούτε λέξη για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης όπως επίσης και για τον Σολάρι, η αβεβαιότητα που επικρατεί και με τους δυο κάνει επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης της επιθετικής γραμμής. Η δεύτερη πιο σημαντική τοποθέτηση του προπονητή μας ήταν η σημασία που δίνουν όλοι στον Αρχάγγελο όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Γιοβάνοβιτς χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος τονίζοντας ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα, ανεξαρτήτως της επιτυχίας της ομάδας στην Ευρώπη, για τον στόχο του πρωταθλήματος. Αν και απέφυγε να τοποθετηθεί στους λόγους που ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζει το κακό του πρόσωπου στους περισσότερους αγώνες του πρωταθλήματος ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας, επισημαίνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και πως μαζί θα δουλέψουν έτσι ώστε να παρουσιαστούν καλύτεροι στη συνέχεια.

Οι πιο χαρακτηριστικές τοποθετήσεις του ΓιοβάνοβιτςChampions League VS Πρωτάθλημα«Το πρωτάθλημα είναι ένας αδιαπραγμάτευτος στόχος που πάντα υπάρχει στο ΑΠΟΕΛ και εκείνο που είπαμε όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ότι δεν θέλαμε απλά μια τυπική παρουσία, ίσως αυτό να παρεξηγήθηκε και βγήκε το συμπέρασμα ότι προτιμούμε το Τσάμπιονς Λιγκ από το πρωτάθλημα. Όμως όσο συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ θα προσπαθούμε να μην έχουμε τυπική παρουσία»

Για τα αίτια των προβληματικών εμφανίσεων«Δεν ψάχνω μόνο στα κακά αποτελέσματα τα αίτια για κακή παρουσία. Στα τελευταία δύο παιχνίδια ήταν για διαφορετικούς λόγους που ήρθε το αρνητικό αποτέλεσμα. Με την Αλκή δεν ήταν καλή η παρουσία μας στο α’ ημίχρονο και δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση, με τον Ολυμπιακό γενικότερα δεν είχαμε καλή εικόνα. Συζητήσαμε με τους παίκτες, έχω συνειδητοποιημένα παιδιά και αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους. Έχω κι εγώ ευθύνες και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση. Τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στο ΑΠΟΕΛ, δεν χάνω την εμπιστοσύνη μου στους».Για το πρόβλημα που παρουσιάζει το ΑΠΟΕΛ με κλειστές άμυνες: «Έχουμε ένα στυλ παιχνιδιού που μπορεί να δώσει λύσεις και δεν θα αλλάξουμε».

Για το αν επηρέασαν οι τραυματισμοί:«Είναι λογικό πως είναι ποδοσφαιριστές στους οποίους στηρίζεται πολύ το στυλ του παιχνιδιού του ΑΠΟΕΛ πάνω τους. Δεν είναι δικαιολογία οι τραυματισμοί, αλλά θα ήταν καλύτερα αν τους είχαμε».

Για τον Γιάχιτς: «Δεν ήταν στις προθέσεις μας να αποχωρήσει αλλά από τη στιγμή που ήρθε η πρόταση και θέλησε να πάει, έδωσα την συγκατάθεση μου για να αποχωρήσει».

Για τους Μαντούκα και Αιλτον: «Ο Μαντούκα δεν υπολογίζεται ενόψει Άρη ενώ ο Άιλτον θα προσπαθήσει σε δύο εβδομάδες σταδιακά να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα δείξουν πότε και πως θα επιστρέψει».Για τον Άρη: «Θα είναι δύσκολη αναμέτρηση αφού πρόκειται για μία ομάδα που και στον πρώτο γύρο μας δυσκόλεψε και κερδίσαμε στα τελευταία λεπτά».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!