Ιστορική απόφαση! – Χατζήκυριακος ο εκλεκτός

Ένα ακόμα ταμπού ξεπερνιέται αφού η διοίκηση Ερωτοκρίτου μετά από μεγάλη καθυστέρηση πήρε την μεγάλη απόφαση να προσλάβει οικονομικό διευθυντή στην εταιρεία ΑΠΟΕΛ. Το όλο θέμα απασχολούσε εδώ και χρόνια τη διοίκηση, η οποία επικαλούμενη αστείες δικαιολογίες ανάβαλλε συνεχώς την απόφαση. Είμαστε αναγκασμένοι να θυμίσουμε ότι πριν ένα ακριβώς χρόνο σε μια συνεδρία το θέμα τέθηκε επιτακτικά από τον Άντη Πολυδώρου Ήταν τότε που άρχισαν να μαζεύονται τα πολλά εκατομμύρια του Champions League και όσοι ασχολούνταν με το θέμα εις βάθος, ήξεραν ότι ο προβληματικός τρόπος λειτουργίας δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Η εισήγηση του Πόλυδώρου για πρόσληψη οικονομικού διευθυντή προσέκρουσε στην άρνηση των υπολοίπων και κυρίως των Γεωργίου και Ερωτοκρίτου. Η συγκαταβατική λύση που προκρίθηκε ήταν η ανάθεση μελέτης στην KPMG για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο αφού ο  ελεγκτικός οίκος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία ΑΠΟΕΛ έπρεπε να στελεχωθεί με έναν οικονομικό διευθυντή.  

Με τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς να είναι σε επίπεδα ρεκόρ και το πλεόνασμα μετρητών από το CL να  είναι ουσιαστικά δεσμευμένο για την κάλυψη τους, η πρόσληψη του οικονομικού διευθυντή  είναι μονόδρομος. Η χρονική στιγμή που λαμβάνεται η απόφαση καθορίζει και το τι καλείται να διαχειριστεί. Πλέον το ζητούμενο δεν είναι πώς να αξιοποιηθεί σοφότερα η ρευστότητα αλλά πως θα και ποιες περικοπές στο μπάτζετ θα περιορίσουν το έλλειμμα.

Χρίστος Χατζήκυριακος ο εκλεκτός

Η πιο σημαντική παράμετρος για να πειστεί το δίδυμο Γεωργίου-Ερωτοκρίτου να πει το μεγάλο ναι, ήταν να προσληφθεί ένα άτομο της εμπιστοσύνης τους. Ο αντιπρόεδρος έκρινε ως τέτοιον τον Χρίστο Χατζήκυριακο που τα τελευταία χρόνια είναι μέλος του δ.σ και φέτος πήρε «προαγωγή» μπαίνοντας στην επιτροπή οικονομικών.

Το όλο θέμα συζητήθηκε στις τελευταίες συνεδρίες και ο Γεωργίου έπεισε τον πρόεδρο που για τους δικούς του λόγους είχε κάποιες επιφυλάξεις  (δεν σχετίζονται με τον Χατζήκυριάκο αλλά με τη γενικότερη φιλοσοφία της κίνησης).

Ακαδημαϊκά ο Χατζήκυριακος έχει το υπόβαθρο αφού είναι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος (certified accountant). Το ότι δεν έχει εμπειρίες ως οικονομικός διευθυντής δεν προβληματίζει τόσο τους υπεύθυνους αφού εκτιμάται ότι η μέχρι σήμερα εμπλοκή του με τα οικονομικά της εταιρείας θα τον βοηθήσει.

Πρακτικά ο Χατζήκυριακος από μέλος του δ.σ γίνεται υπάλληλος της εταιρείας και μάλιστα αυτός με το πιο σημαντικό και γεμάτο προκλήσεις χαρτοφυλάκιο. Η πρόσληψη του αναμένεται να επικυρωθεί άμεσα και με το καλημέρα θα μπει στα βαθιά νερά καλούμενος να αποδείξει μεταξύ άλλων και ότι δεν τελεί «υπό την κηδεμονία» οποιοδήποτε.

Σχετικά άρθρα

23.09.11 Περί οικονομικού διευθυντή ο λόγος! 31.05.12 Τολμήστε, αξίζει τον κόπο! 27.05.12 Τα πορίσματα-εισηγήσεις της KPMG  

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!