Κάθε κρίση, γεννάει και ευκαιρίες

Όσο πιο γρήγορα δούμε σαν ευκαιρία  το τι μας ξημέρωσε σαν ΑΠΟΕΛ, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα θα μετατρέψουμε την ομάδα μας σε μόνιμο πρωταθλητή της Κύπρου. Κάθε δυσάρεστη εξέλιξη μπορεί να γεννήσει ευκαιρίες. Την ώρα που όλες οι ομάδες τις Κύπρου βρίσκονται ένα βήμα πριν από την καταστροφή, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί, έστω με τις απώλειες 2 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ από το κούρεμα να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία. Ας δούμε την κατάσταση ως μια μοναδική ευκαιρία να ξεφύγουμε από όλους τους άλλους. Την ώρα που ο Νίκ Νικολάου δηλώνει ότι οι μόνες ομάδες που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι οι ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Δόξα και Αγία Νάπα, η ομάδα μας καλείται  να επιτελέσει μια και μόνο αποστολή. Να κερδίσει την Ανόρθωση την Κυριακή και να βρεθεί όσο πιο κοντά γίνεται στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα αποτελέσει ορόσημο για την επόμενη δεκαετία. Ο λόγος είναι απλός. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να εκμεταλλευτεί και να εξαργυρώσει την βαθμολογία που κέρδισε με την Ευρωπαϊκή του πορεία τα τελευταία χρόνια και παράλληλα όσο υπάρχει ρευστότητα στην ομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να εξασφαλίσει όχι μόνο την βιωσιμότητα του για τα επόμενα χρόνια αλλά να ξεφύγει από άποψη ανταγωνιστικότητας από τις άλλες ομάδες. Τόσο απλά.

Είναι λάθος προσέγγιση να κινδυνολογούμε και διακηρύττουμε ότι το μπάτζετ της ομάδας θα μειωθεί δραστικά τη νέα περίοδο. Και αν γίνει αυτό δεν χρειάζεται να το διαφημίζουμε με τρόπο που επηρεάζει τη ψυχολογία όλων στην πιο κρίσιμη καμπή της φετινής χρονιάς. Πέραν τούτου όμως ο ΑΠΟΕΛ ακόμα και με την όποια μείωση στο μπάτζετ μπορεί να είναι η κορυφαία ομάδα στη νέα τάξη πραγμάτων. Τηλεοπτικά, εισιτήρια διαρκείας, χορηγίες και ότι άλλο είχαμε προσελκύσει τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι αποτελεί παρελθόν στο βαθμό που τα ξέραμε.

Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να χτίσει πάνω στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχει σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Θυμίζουμε λοιπόν πως ο ΑΠΟΕΛ είναι:

– η μόνη ομάδα που δεν έχει την παραμικρή οφειλή σε οποιονδήποτε.

– η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς που υπό προϋποθέσεις θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν οικονομικά την ομάδα.

– η ομάδα με τον καλύτερο συντελεστή στην Ευρώπη, γεγονός που τις διασφαλίζει ευνοϊκές κληρώσεις.

Ένα όραμα για να υλοποιηθεί χρειάζεται πλάνο.  Όχι μόνο οικονομικό, αλλά στρατηγικό. Αν το δημιουργήσουμε θα γίνουμε κυρίαρχοι. Αν όχι, τότε απλά θα ακολουθούμε τα γεγονότα και θα δρασκελίσουμε τις ευκαιρίες που γεννούν.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!