Κάτι λένε τα 4 γκολ σε 3 αγώνες

Όπως και πέρσι στην αρχή των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων έτσι και φέτος η αμυντική λειτουργία της ομάδας παρουσιάζει κενά γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ανάγκη να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα. Ο έλεγχος υπό προϋποθέσεις θα δώσει τη δυνατότητα να επιτεθούμε σωστά και πάει λέγοντας το πράμα… Ο ΑΠΟΕΛ σε τρείς επίσημους αγώνες έχει δεχτεί 4 τέρματα. Δεχτήκαμε δυο τέρματα μέσα στο Ελσίνκι, διατηρήσαμε το μηδέν παθητικό στον επαναληπτικό ενώ ήρθαν και τα δυο του Ερμή στο Super Cup.

Πέραν των γκολ που δεχτήκαμε η πλειοψηφία των οποίων οφείλεται καθαρά σε ατομικά λάθη παρατηρείται και το φαινόμενο του να φτάνουν εύκολα οι αντίπαλοι έξω από τα καρέ μας. Οι γραμμές όταν χάνει η ομάδα την μπάλα ενώ επιτίθεται έχουν μεγάλη ανισορροπία αφού οι αργές επιστροφές δημιουργούν κενά.

Μέρος του προβλήματος οφείλεται ότι στο 4-3-3 που προτιμά συχνά ο Δώνης ο μοναδικός χαφ που πρέπει να καλύψει τους χώρους είναι ο Μοράις που δεν έχει τις απαραίτητες βοήθειες από τον Βινίσιους. Παρατηρήθηκε όμως και το θέμα με το δεξί άκρο όπου ο Σέρτζιο στην προσπάθεια του να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι μένει εκτεθειμένος όταν πρέπει να επιστρέψει πίσω.

Η μοναδική προσθήκη σε σχέση με την περσινή χρονιά ήταν αυτή του Καρλάο ο οποίος αν και δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα του δεν μπορεί να χρεωθεί τη γενικότερη δυσλειτουργία. Πάντως με τον Κακά μέσα στον αγώνα του Super Cup η άμυνα έβγαζε την απαιτούμενη ηρεμία.

Με βάση τα πιο πάνω ο Δώνη καλείται να βρει άμεσα τις λύσεις αφού η Άαλμποργκ θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τα κενά μας.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!