Και ο Μάρκος Αντονίο στο short list

Παρόλο που μισούμε την ονοματολογία θα ρίξουμε και εμείς ένα όνομα σήμερα το οποίο είναι κάτι περισσότερο από τους δεκάδες παίκτες  που προτάθηκαν. Ο 29χρονός αμυντικός Μάρκος Αντόνιο είναι αυτή τη στιγμή στο λεγόμενο short list του Γιοβάνοβιτς με την περίπτωση του να έχει αξιολογηθεί θετικά και να γίνονται επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές. Στο λεγόμενο short list μπαινοβγαίνουν καθημερινά ονόματα και όπως γίνεται αντιληπτό οι προσπάθειες έχουν εντατικοποιηθεί αφού η 10η Ιουνίου πλησιάζει. Ο Μάρκος Αντόνιο γεννήθηκε στην Αλαγκοΐνιας, και πρώτη του ομάδα ήταν η Κορίνθιανς Αλαγκοάνο. Το 2002, στα 19 του, διέσχισε τον Ατλαντικό και έγινε παίκτης της Πόρτο! Συμμετείχε σε 16 ματς της β’ ομάδας των «Δράκων», και τον Ιανουάριο του 2003 παραχωρήθηκε δανεικός στην Ακαδέμικα. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς η Ζιλ Βισέντε αγόρασε τα δικαιώματά του. Με τη φανέλα των «Ζιλίστας», ο Βραζιλιάνος έπαιξε τρία χρόνια.Το 2006 δόθηκε δανεικός στη Λεϊρία, κι ένα χρόνο μετά εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με μια μετεγγραφή στη Γαλλική Οσέρ, στην οποία, όμως, δεν κατάφερε να «πιάσει».

Ο επόμενος του σταθμός ήταν ο ΠΑΟΚ ο οποίος τότε είχε προπονητή τον Φερνάντο Σάντος ο οποίος είχε πολύ καλή άποψη για τον παίκτη αλλά και πάλι ο Αντόνιο δεν μπόρεσε να στεριώσει. Ένας σοβαρός τραυματισμός είχε σαν αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόνο σε 12 αγώνες γεγονός που ανάγκασε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην ανανεώσει τη συνεργασία της.

Ο Αντόνιο επέστρεψε αναγκαστικά στην Οσέρ αλλά έξι μήνες αργότερα, αποχώρησε από το γαλλικό σύλλογο, και γύρισε στην Πορτογαλία για χάρη της Μπελενένσες. Η περιπλάνηση του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού συνεχίστηκε στη Ρουμανία όπου μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του με τη φανέλα της Ραπίντ. Ο Αντόνιο είχε δυο γεμάτες χρονιές την τελευταία διετία ενώ φέτος κατάκτησε και το κύπελλο.

 

Ο Μάρκος Αντόνιο σε δράση

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!