Και τώρα προγραμματισμός!

Η επίσημη στέψη ανήκει στο παρελθόν και ακόμα μια ωραία ανάμνηση, από τις πολλές τα τελευταία χρόνια, προστέθηκε στο χρονοντούλαπο των οπαδών μας. Ο ΑΠΟΕΛ των 21 πρωταθλημάτων επέστρεψε στην κορυφή μετά από διάλειμμα ενός έτους και το ζητούμενο είναι η παραμονή του σε αυτή και του χρόνου. Πρόκειται για ένα στόχο που τείνει να γίνει όνειρο αφού δεν τα καταφέραμε τα τελευταία 60 χρόνια. Στο μυαλό όλων όμως είναι και η Ευρώπη. Και όταν λέμε Ευρώπη πλέον ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που μη είσοδος στους ομίλους του Champions League ή του Europa ίσως θεωρηθεί από πολλούς ως αποτυχία! Δεν είναι υπερβολή αυτό αλλά η σκληρή πραγματικότητα και κάτι που από την οικονομική πτυχή του θέματος σίγουρα έχουμε ανάγκη. Οι προκλήσεις τις επόμενης μέρας ή καλύτερα μηνών είναι πολλές. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται με το μειωμένο μπάτζετ που έχει στη διάθεση του σε σχέση με πέρσι να χτίσει τον ΑΠΟΕΛ της νέας χρονιάς. Έναν ΑΠΟΕΛ που πρέπει να είναι καλύτερος και ισχυρότερος τόσο σε μονάδες όσο και σαν ομάδα έτσι ώστε την κρίσιμη περίοδο (μέσα Ιουλίου με τέλη Αυγούστου) να παρουσιάσει μια ομάδα που θα πετύχει τον στόχο της.

Από αύριο οι διεργασίες όσον αφορά τον προγραμματισμό της ομάδας θα εντατικοποιηθούν. Ήδη εδώ και πολλές εβδομάδες ο προπονητής μας έχει τα δεδομένα μπροστά του όσον αφορά το νυν ρόστερ ενώ μέχρι στιγμής του έχουν προταθεί εκατοντάδες ποδοσφαιριστές. Οι συναντήσεις με τον Κυριακίδη είναι συχνές και το ζητούμενο πλέον είναι να αρχίσουν να κινούνται τα πράγματα με το να παίρνονται οι σχετικές αποφάσεις.

Η εβδομάδα που μπαίνει αναμένεται να είναι κατατοπιστική ως ένα βαθμό για περιπτώσεις παικτών για τους οποίους όλοι μας θεωρούμε ότι δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Πέραν αυτών όμως σημαντική παράμετρος είναι να στεφθούν με επιτυχία και οι διαπραγματεύσεις με αυτούς που υπάρχει πρόθεση παραμονής. Ο Γκριτσάροφ για παράδειγμα είναι ένας από αυτούς, ο οποίος συχνά με δηλώσεις τους σε μμε της χώρας του τονίζει το πόσο σημαντικό είναι να δεχτεί και μια καλή οικονομική πρόταση. Ο Σκοπιανός θεωρεί ότι έκανε πολύ καλή χρονιά και ίσως να δικαιούται μια αύξηση κάτι που πολύ δύσκολα θα γίνει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!