Και τώρα την Αελ

Οι έξι βαθμοί από την κορυφή έγιναν τρεις, οι τρεις έγιναν ένας και πλέον όλοι μας θέλουμε να δούμε τον ΑΠΟΕΛ να επιστρέφει εκεί που του αξίζει να βρίσκεται. Η δυναμική πλέον είναι με το μέρος μας, η πρωτοπόρος Ανόρθωση τρέμει κυριολεκτικά αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Η 24η αγωνιστική θεωρείται καθοριστική αφού οι πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας αναμετρώνται μεταξύ τους. Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να μας ενδιαφέρει αποκλειστικά η δική μας ομάδα αλλά και το Ανόρθωση – Αεκ είναι ένας αγώνας που θα κρίνει πολλά στο πως θα διαμορφωθεί η βαθμολογία ενόψει των play offs. Ο ΑΠΟΕΛ μετά τον αγώνα της 19ης Ιανουαρίου με την Ομόνοια θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε εντός έδρας αγώνα στην παρουσία μας. Λόγω και της ώρας (4:00) που κρίνεται ως ιδανική ο κόσμος αναμένεται να δώσει βροντερό παρών και με τον τρόπο του να σπρώξει την ομάδα στη νίκη.

Η Αελ έρχεται στη Λευκωσία για να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της και θεωρούμε ότι όλοι αντιλαμβάνονται το βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Μπορεί η φετινή να παρουσιάζεται πιο ευάλωτη από την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρσι αλλά αυτό στα ντέρμπι δεν σημαίνει και πολλά πράγματα.

Μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα ένα ντέρμπι έστω και χωρίς καλή απόδοση;

Είναι γεγονός ότι οι πέντε σερί νίκες ήρθαν χωρίς να μπορέσει η ομάδα να σταθεροποιήσει την απόδοση της σε ικανοποιητικά επίπεδα. Παρόλα αυτά κερδίζουμε και όσο συμβαίνει αυτό όλοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο.

Το αγωνιστικό πλάνο

Μια σημαντική παράμετρος που θα κρίνει τον αγώνα είναι το αγωνιστικό πλάνο των δυο ομάδων και ιδιαίτερο αυτό του ΑΠΟΕΛ. Ο Γιοβάνοβιτς έχει καταλήξει σε αυτό και θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες. Ότι και αν προβλέψει κάποιος θα είναι παρακινδυνευμένο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στις εκτιμήσεις που γίνονταν πριν τον αγώνα με την Αεκ.

Και σε προηγούμενο μας θέμα αναφέραμε το δίλημμα μεταξύ στη διάταξη 4-4-2 ή 4-2-3-1 και τα όσα θετικά και αρνητικά κουβαλά το καθένα. Η τελική απόφαση του προπονητή θα εξαρτηθεί από την στρατηγική που θα ακολουθήσει και με το πώς θα αξιολογήσει την Αελ. Η αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα κρίνει ότι βρίσκεται ο Μπενασούρ είναι ένα σοβαρό κριτήριο.

Αν προτιμηθεί η διάταξη με ενισχυμένο κέντρο το ερωτηματικό θα αφορά το ποιος εκ των Πίντο ή Μπενασούρ θα έχει ρόλο οργανωτή στον άξονα. Στην περίπτωση του 4-4-2 το ζητούμενο είναι ποιο εκ των Μπουντιμίρ ή Μπέκμαν θα παίξει μαζί με τον Μπιτόν στην επίθεση.

Υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά πάντως ανεξαρτήτως σχηματισμού και τακτική. Το πιο μεγάλο αφορά τη θέση του τερματοφύλακα. Από τη Δευτέρα θέσαμε το θέμα Χιώτης ή Κίσσας παραθέτοντας τους λόγους που προβληματίζεται ο Γιοβάνοβιτς. Παρόλο που κανονικώς εχόντων των πραγμάτων δεν θα έπρεπε να τίθεται θέμα ο προπονητής προτιμά για τους δικούς του λόγους να μας έχει όλους στην πρίζα!

Ο Σέρτζιο που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού πρόλαβε την πιο καθοριστική προπόνηση της Πέμπτης και λογικά θα πάρει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Αν κριθεί ανέτοιμος τη θέση του θα πάρει ο Σολωμού. Παρόλο που ο Γιοβάνοβιτς τον πιστεύει δεν μπορούμε να μην θυμίσουμε ότι ο Κλουκόφσκι είχε μεγάλες δυσκολίες στο ΓΣΖ κάτι που ίσως φέρει τον Αλεξάνδρου στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Οι υπόλοιπες θέσεις θεωρούνται κρατημένες από τους Μπόρδα, Ολιβειρα, Τζιόλη, Μοραίς, Μαντούκα και Μπέκμαν.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!