Και όμως έχουμε την καλύτερη άμυνα!

 

Τι και αν ακόμα συζητάμε έντονα μεταξύ για την ποδοσφαιρική αξία του Μπόρδα;

Tι και αν ο Ζουέλα αποδείχτηκε μια από τις μεγαλύτερες πατάτες στην ιστορία;

Τι και αν ο Κλουκόφσκι δεν έπεισε κανέναν για το ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά;

Τι και αν ο Ολιβέιρα αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος την 21η αγωνιστική;

Τι και αν ο Νεκτάριος δεν θα γίνε ποτέ ένα αμυτικογενές αριστερό μπακ; Μπορούμε να διερωτόμαστε για πολλά βάσιμα αρνητικά στοιχεία του φετινού ΑΠΟΕΛ αλλά ο τίτλος μας απαντά με τρόπο αποστομωτικό στα όσα στραβά συμβαίνουν. Ο ΑΠΟΕΛ με 10 τέρματα παθητικό έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος! Μπορεί σε αυτό να βοήθησαν τα μαζεμένα γκολ που δέχτηκε στους δυο τελευταίους αγώνες της η ανόρθωση αλλά και προηγουμένως είχαμε περίπου το ίδιο παθητικό.

Δεν υπάρχει κάποιος που να μην αναγνωρίζει ότι η ατομική απόδοση αλλά και αξία κάποιων ποδοσφαιριστών δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Οι αριθμοί όμως δείχνουν ότι παρά τα στραβά τους  η αμυντική γραμμή στέκει ικανοποιητικά. Έχουμε εντοπίσει και σε προηγούμενες αναφορές μας ότι μέρος της σωστής λειτουργίας ξεκινά και από την απόδοση των αμυντικών χαφ που είναι ιστορικά η μεγάλη δύναμη της ομάδας. Φέτος οι Πίντο και Μοράις πέρασαν μεγάλες περιόδους αγωνιστικής κάμψης γεγονός που επηρέασε.

  Η πρόσφατη επάνοδος του Ολιβέιρα είναι ένας από τους λόγους που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα. Ο Βραζιλιάνος του οποίου η αξία δεν μπορείς να αμφισβητηθεί θα δώσει τόσο στο γήπεδο όσο και στην κερκίδα την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση που ίσως να μην υπήρχε μέχρι σήμερα. Το ότι στους δυο αγώνες που αγωνίστηκε ως βασικός δεν δεχτήκαμε τέρμα ίσως να μην είναι τυχαίο γεγονός.

Περιμένουμε επίσης με αγωνία την επιστροφή του άλλου αμυντικού κλάσης. Ο Καρυπίδης θα αρχίσει ίσως και από τον επόμενο αγώνα να παίρνει χρόνο συμμετοχής και η προσθήκη του θα είναι καταλυτική. Μπορεί να μην έχει παίξει ποτέ με τον Ολιβέιρα αλλά θεωρούμε ότι θα μπορέσουν να αποκτήσουν την απαιτούμενη ομοιογένεια εν ώρα δράσης!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!