Καλωσόρισες Τιμούρ, αλλά …

“Ο Ακροβολιστής θα κτυπά αλύπητα σε ανύποπτο χρόνο, άμεσα ή έμμεσα, οποιοδήποτε και οτιδήποτε πλήττει ή προσπαθεί να πλήξει τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ.  Ο ΑΠΟΕΛ είναι πάνω απ’ όλα, γι’ αυτό καλά κάνουν να προσέξουν όλοι οι αντιΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ για να μη νιώσουν τα πυρά του Ακροβολιστή.”

Θα αρχίσω με ένα μικρό σχόλιο σχετικά με τον αποκλεισμό μας από την Αστάνα. Το έγραψα και πριν το παιχνίδι, δεν υπάρχουν πλέον «αδύνατες» ομάδες στην Ευρώπη. Αν μελετήσει κάποιος τα φετινά παιχνίδια στους προκριματικούς γύρους θα αντιληφθεί ότι πάρα πολλές «αδύνατες» ομάδες έχουν μπει στους ομίλους, είτε του Τσάμπιονς είτε του Γιουρόπα Λιγκ. Το ίδιο έκανε και ο ΑΠΟΕΛ το 2009 και το 2011.

Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί την παταγώδη αποτυχία να αποκλείσουμε την Αστάνα. Αποτύχαμε λόγω των δικών μας αδυναμιών και όχι λόγω της δυναμικότητας των αντιπάλων. Ευθύνες υπάρχουν και είναι συγκεκριμένες και τεράστιες. Σίγουρα πάντα θα γίνονται λάθη αλλά κάποια πράγματα είναι εξόφθαλμα και φωνάζουν από την αρχή. Το ανησυχητικό είναι κάποια λάθη ή κάποιες αποφάσεις να επαναλαμβάνονται και να μη διορθώνονται. Μένω ως εδώ όμως για την ώρα.

Είναι γνωστό ότι διαχρονικά είμαι εναντίον στις συχνές αλλαγές προπονητών αλλά αυτή τη φορά ήταν αναγκαίο να γίνει και ευτυχώς που έγινε τώρα και όχι πιο μετά. Είναι επίσης ακόμη πιο γνωστές οι απόψεις μου όσον αφορά τους ξιμαρισμένους τους βαρωσιότες και αυτές δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε και σε αυτή τη ζωή ούτε και στην επόμενη, αν υπάρχει!

Σε αντίθεση με τα πιο πάνω, χάρηκα όσο τίποτα άλλο την πρόσληψη του Τιμούρ στον ΑΠΟΕΛ όχι μόνο επειδή ήταν η πιο σοφή απόφαση τη δεδομένη στιγμή, αλλά και επειδή είναι όντως ερεθιστικό να βλέπεις και να ακούς τους αντιΑΠΟΕΛίστες εκ Βαρωσίων να συγχύζονται και να μην ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Εκεί που χαίρονταν ότι χάσαμε την πρόκριση, ξαφνικά παρακαλούν να προκρινόμασταν και να μη διώχναμε τον προπονητή!

Το δεδομένο είναι όμως ότι πλέον ο Τιμούρ είναι ΑΠΟΕΛ. Εγώ προσωπικά του έγραψα και του είπα πολλά ενόσω φορούσε τη ξιμαρισμένη φανέλα. Δεν είμαι όμως από αυτούς που θα γλύψει εκεί που έφτυνε. Θα είμαι ο αυστηρότερος του κριτής διότι πραγματικά θέλω να πετύχει στον ΑΠΟΕΛ. Ήδη με τις δηλώσεις του δείχνει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του Αυτοκράτορα και ότι αυτό το μέγεθος καμία σχέση δεν έχει με αυτά που έζησε ως τώρα στην Κύπρο. Όσο περνούν οι μέρες και οι μήνες θα αντιλαμβάνεται ότι άλλο τα αλώνια και άλλο τα σαλόνια! Το έζησαν και κάποιοι άλλοι αυτό, όπως ο Πουρσαϊτίδης, γι’ αυτό και δεν υπάρχει πλέον επιστροφή. Μια φορά ΑΠΟΕΛ, για πάντα ΑΠΟΕΛ.

Καλωσόρισες, λοιπόν, Τιμούρ στον ΑΠΟΕΛ μας. Τη μεγαλύτερη ομάδα, την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους, την ομάδα που πέτυχε τα πάντα όπως είπες και εσύ. Εμείς όμως είμαστε ακόρεστοι και χορταίνουμε μόνο με τίτλους. Σου εύχομαι να γράψεις και εσύ το όνομα σου στις χρυσές σελίδες του ΑΠΟΕΛ. Η αξία σου, οι γνώσεις σου, το πάθος σου να κερδίζεις και ο επαγγελματισμός σου δεν αμφισβητούνται. Αν επικεντρωθείς γύρω από αυτά τα χαρακτηριστικά, είμαι σίγουρος ότι θα μεγαλουργήσεις.

Εδώ όμως είναι ΑΠΟΕΛ. Συμπεριφορές όπως αυτές στο παρελθόν δεν θα γίνουν ανεκτές και δεν θα συγχωρεθούν. Εμείς δεν είμαστε ούτε αρνιά ούτε προσωπολάτρες. Θέλουμε το πάθος σου αλλά θέλουμε και σεβασμό. Δεν θέλουμε βρισιές, τσακωμούς και αντιπαραθέσεις, είτε με δικούς μας στην κερκίδα, είτε με αντιπάλους, είτε με δημοσιογράφους. Θέλουμε να κάνεις απλά τη δουλειά σου μέσα στο γήπεδο.

Εμείς δεν θα σε χειροκροτήσουμε μετά από κάποια απρεπή συμπεριφορά όπως έκαναν κάποιοι άλλοι ξιμαρισμένοι, έστω και αν έχεις δίκαιο. Εμείς δεν θα σε βγάλουμε δήμαρχο στη Λευκωσία ούτε και σε κάποια άλλη πόλη όπως σου έλεγαν κάποιοι γλύφτες απατεώνες. Εμείς απλά σου δώσαμε την ευκαιρία να προπονήσεις τον Αυτοκράτορα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Φέρε μας το 4ο συνεχόμενο και σίγουρα θα κερδίσεις μια θέση στη καρδιά μας!

“Δύο μαγικές λέξεις, δύο υπέροχες ιδεολογίες, δύο μεγάλες περηφάνιες, δύο δόξες και εν κατακλείδι, μια δεύτερη και τρίτη θρησκεία για μένα και όσους πίστεψαν στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και κατ’ επέκταση στον ΑΠΟΕΛΙΣΜΟ”.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!