Καρλάο ή Κακά;

Ένα από τα λίγα ερωτηματικά που υπάρχουν όσον αφορά την εντεκάδα που θα παρατάξει ο Δώνης στο Άαλμποργκ είναι αυτό του παίκτη που θα πάρει θέση δίπλα από τον Αμορίν. Το θέμα προέκυψε λόγω του τραυματισμού του Καρλάο στο super cup και η απόφαση που έχει να πάρει ο προπονητής μας είναι αν θα τον ρίξει στη φωτιά την Τετάρτη ή αν θα προτιμήσει τον Κακά. Ο Καρλάο ακολούθησε τη γνωστή θεραπεία-εξπρές και πήρε το ΟΚ από τη Σέρβα φυσιοθεραπεύτρια για να προπονείται αλλά υπάρχει μια επιφυλακτικότητα από πλευράς τεχνική ηγεσίας. Πέραν της ετοιμότητας του Καρλάο δεν μπορούμε να μην εντοπίσουμε ότι παρά την αδιαμφισβήτητη κλάση του, δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ. η νευρικότητα που βγάζει είναι χαρακτηριστική και ως ένα βαθμό επηρεάζει όλη την άμυνα. Οι εύκολες κίτρινες που δέχτηκε στους αγώνες με την Ελσίνκι είναι απόρροια αυτής της νευρικότητας που τον οδηγεί σε βεβιασμένες ενέργειες.

Από την άλλη ο Κακά όταν κλήθηκε να αγωνιστεί και ιδιαίτερα στον αγώνα του super cup έδειξε να έχει την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και ετοιμότητα. Ο έτερος Βραζιλιάνος δεν είχε ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής στα φιλικά προετοιμασίας αλλά η κατάσταση με τον Καρλάο, οδήγησε τον Δώνη να δίνει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής στον Κακά και στο φιλικό με την Αγιά Νάπα.

Ο Κακά έχει παραστάσεις από αγώνες Champions League όπου η μπάλα ζυγίζει πολλά κιλά και χωρίς αμφιβολία μπορεί να ανταπεξέλθει. Αυτό που προβληματίζει ως ένα βαθμό είναι ότι σε αντίθεση με τον Καρλάο δεν είναι τόσο ταχύς, στοιχείο που θεωρείται σημαντικό με τον τρόπο που αγωνίζεται η Άαλμποργκ.

Η απόφαση του Δώνη είναι σημαντική και με τα σημερινά δεδομένα θα περιμένει μέχρι και την τελευταία προπόνηση προκειμένου να εξαντλήσει τα περιθώρια με τον Καρλάο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!