Κατάλογος Α: 17 – 14 = 3

Επειδή αρκετοί οπαδοί μας διερωτούνται για το πόσες μεταγραφές μπορεί να πραγματοποιήσει ο ΑΠΟΕΛ ενώ άλλοι σε ρόλο Πάουλο Σέρτζιο ή και Φοίβου Ερωτοκρίτου διαμορφώνουν το δικό τους πλάνο πρέπει να ενημερώσουμε για την εξής σημαντική παράμετρο. Οι κανόνες που αφορούν τον κατάλογο Α προνοούν ότι κάθε ομάδα μπορεί να εγγράψει στο ρόστερ της μέχρι και 17 μη Κυπρίους παίκτες, οπότε αυτός είναι ο πρώτος βασικός περιορισμός που τίθεται. Στην περίπτωση της ομάδας και με βάση συμβόλαια που βρίσκονται σε ισχύει αλλά και αυτά που έχουν ανανεωθεί ο μέχρι σήμερα αριθμός είναι 15. Σε αυτά όπως θα δείτε στον πίνακα που ακολουθεί συμπεριλαμβάνεται και ο Ζουέλα. Ο Αγκολέζος είναι εδώ και μήνες ξένο σώμα στην ομάδα και μόνο αν δεν δηλωθεί ή αποδεσμευτεί θα κενωθεί ακόμα μια θέση.

Θεωρώντας ότι ο Ζούελα θα αποχωρήσει με κάποιον τρόπο τότε ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να πραγματοποιήσει 3 μεταγραφές. Εκ των πραγμάτων πρόκειται  για περιοριστικό αριθμό αφού η ανάγκη ενίσχυσης με βάση το πλάνο του Σέρτζιο είναι μεγαλύτερη.

Είναι εδώ που τα πράγματα ίσως γίνουν «άγρια» σε σχέση και με το νέο γύρο μειώσεων που θα αρχίσει με τους παίκτες που διατηρούν συμβόλαια. Και αυτό γιατί κάποιες μειώσεις θα είναι τέτοιας έκτασης έτσι ώστε η κατάσταση να οδηγηθεί σε φιλικό ή άλλου είδους «διαζύγιο». Και αυτό γιατί μόνο έτσι θα αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων μεταγραφών.

Και αυτή η επιλογή όμως κρύβει κινδύνους αφού οι δύσκολες μειώσεις αφορούν παίκτες όπως οι Πάρντο και Μοράις τους οποίους η ομάδα χρειάζεται. Για να το πούμε διαφορετικά θα ήταν ευχής έργο να μην αποδεχτεί την μείωση ο Κλουκόφσκι και να κενωθεί μια ακόμα θέση έστω και αν δεν είναι απλή υπόθεση να αποδεσμευτεί ένας παίκτης.  

Τα 15 συμβόλαια:

ΠάρντοΧιώτηςΣέρτζιοΚλουκόφσκιΜπόρδαΟλιβέιραΚαρυπίδηςΖουέλα *ΜοράιςΜπέκμανΑτόρνοΜαντούκαΜπουντιμίρΜπενασούρΠίντο

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!