Καταστροφική Οργάνωση Ποδοσφαίρου

Επανερχόμαστε στο θέμα της εκδίκασης της γνωστής υπόθεσης Μιγκέλ μέσα από την οποία επιβεβαιώθηκε η ανικανότητα και εξυπηρέτηση συμφερόντων που χαρακτηρίζει την ΚΟΠ. Όταν μιλάμε για τον ΚΟΠ όμως πρέπει να μπορούμε να προσωποποιούμε τα γεγονότα. Όπως κάθε σημαντική απόφαση έτσι και αυτή φέρει την υπογραφή του προέδρου της ομοσπονδίας ο οποίος μαζί με τους υπαλλήλους του φρόντισαν εν μέσω παραιτήσεων και αλλαγών στις αρχικές αποφάσεις μελών της δικαστικής να γελοιοποιηθούν.

Όλο το παρασκήνιο

Η εκτελεστική της ΚΟΠ στη συνεδρία της περασμένης Τρίτης αναλώθηκε στο συγκεκριμένο θέμα με τα μέλη να διαπιστώνουν έκπληκτα ότι πράγματι η προκήρυξη του πρωταθλήματος ερχόταν σε σύγκρουση με τους σχετικούς κανονισμούς του ποινολογίου όσον αφορά τις κίτρινες κάρτες και κατά πόσο το Super Cup θεωρείται διαφορετικός θεσμός. Η γκάφα ολκής ήταν ακόμα μεγαλύτερη αφού η ΚΟΠ ακολουθούσε εδώ και χρόνια τη δική της πρακτική θεωρώντας ότι οι κίτρινες του Super Cup μετρούν στο πρωτάθλημα.

Η δικαστική έπρεπε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και στην κρίσιμη συνεδρία της Πέμπτης τα μέλη της κατέληξαν σε ψηφοφορία η οποία ήταν υπέρ της ένστασης της Σαλαμίνας. Πιο συγκεκριμένα το αποτέλεσμα ήταν 4-3.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε εντός ΚΟΠ ο μηχανισμός ανατροπής της απόφασης αφού συγκεκριμένα άτομα επιθυμούσαν απόρριψη της ένστασης. Το πρώτο βήμα έγινε όταν ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρξε τελική απόφαση και πως η δικαστική θα συνεδρίαζε ξανά την Παρασκευή. Αμέσως άρχισαν οι πιέσεις προς κάθε πλευρά και τα πράγματα πήραν απρόσμενη τροπή με την παραίτηση του Παυλίδη (απολλωνίστας) που είχε ψηφίσει υπέρ της Σαλαμίνας.

Με τις ψήφους να είναι 4-2 υπέρ της Σαλαμίνας το ζητούμενο για αυτούς που κινούσαν τα νήματα ήταν να πειστεί ένας εκ των τεσσάρων να αλλάξει τη ψήφο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η απόφαση θα ήταν η επιθυμητή αφού από την αρχή η ψήφος του προέδρου της δικαστικής ήταν υπέρ της Αελ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το άτομο που μετά από δεύτερες σκέψεις άλλαξε απόφαση ήταν ο Αριστοτέλης Μισός.

Ο κίνδυνος παραμένει

Κάπως έτσι εξελίχτηκαν τα πράγματα στο παρασκήνιο και το άγχος πλέον για τους καρεκλοκένταυρους είναι αν μια ομάδα και όχι απαραίτητα η Σαλαμίνα προχωρήσει μελλοντικά σε παρόμοια ένσταση αλλά και έφεση της απόφασης της δικαστικής. Αελ και Ομόνοια θα έχουν το δίλημμα για το πώς θα χειριστούν περιπτώσεις παικτών που δέχτηκαν κίτρινη στο super cup και συμπληρώνουν αριθμό καρτών που όπως ξέραμε μέχρι σήμερα θα τους απαγόρευε συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος.

Είναι για αυτό που ο πονηρός Κουτσοκούμνης εκτίμησε από την πρώτη στιγμή πως αν δεν τοποθετηθεί και το εφετείο δεν θα ξεκαθαρίσει τελεσίδικα το θέμα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!