Κινήσεις τακτικής για ορεκτικό

Για ακόμα μια φορά οι διοικητικές εξελίξεις και οι παρασκηνιακές κινήσεις διοικητικών παραγόντων βρίσκονται στο φόρτε τους. Με αφορμή την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, πού έχει οριστεί στις 27 Μαϊου, βγαίνουν στην επιφάνεια τα διάφορα διοικητικά προβλήματα που κρύβονταν κάτω από το χαλί. Κρύβονταν κάτω από το χαλί γιατί ο Γιοβάνοβιτς ήταν κάτι παραπάνω από προπονητής στον ΑΠΟΕΛ και σε συνδυασμό με τις επιτυχίες της ομάδας όλοι ήταν μάγκες. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το θυμίζουμε γιατί υπάρχουν ευθύνες και σε αυτό το θέμα. Πάμε όμως να δούμε πως διαμορφώνεται το σκηνικό 21 μέρες πριν τη γενική συνέλευση:

Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου για ακόμα μια φορά επιλέγει την τακτική του να μην ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του για το αν επιθυμεί να παραμείνει ή όχι. Οι δηλώσεις του μπορούν να ερμηνευθούν ως διφορούμενες αλλά όσοι γνωρίζουν τις πραγματικές του προθέσεις λένε ότι θέλει και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να παραμείνει έστω και αν η επικοινωνιακή του ομάδα διαρρέει στα μμε ότι ο πρόεδρος το σκέφτεται.

Το δίδυμο Ερωτοκρίτου – Γεωργίου που συγκαταλέγεται ανάμεσα και στους μεγαλομετόχους της εταιρείας ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Με εξαίρεση τη διαχρονική στήριξη από την LTV, η οποία ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως, δεν τυγχάνει πλέον της ουσιαστικής στήριξης από μια σημαντική μερίδα διοικητικών παραγόντων. Μέχρι και πέρσι βόλευε να παρουσιάζονται οι Πρόδρομος Πετρίδης ή και Κυριάκος Ζιβανάρης ως τα άτομα που επιδίωκαν να διαταράξουν την εύρυθμη λειτουργία του ελβετικού ρολογιού! Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτοί.

Όπως αναφέρει και σε σχετικό της σχόλιο η στήλη Πίκος Απίκος η αποχώρηση στελεχών από τη διοίκηση Ερωτοκρίτου κάθε χρόνο είναι και εντονότερη. Η περσινή αποχώρηση Κυριακίδη και η προδιαγραφόμενη φετινή του Πολυδώρου σχετίζονται άμεσα με τον τρόπο που το δίδυμο Ερωτοκρίτου – Γεωργίου χειρίζεται τα σημαντικά θέματα. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι και άλλα μέλη της νυν διοίκησης βρίσκονται κοντά στην έξοδο.

Με αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος Ερωτοκρίτου έχει τρομερή ανάγκη από ενίσχυση σε περίπτωση που θα παραμείνει. Η ενίσχυση αυτή θα πρέπει να είναι ουσιαστική και ίσως είναι εδώ που θα κολλήσει αφού άτομα με θητεία σε προηγούμενα συμβούλια δεν ενδιαφέρονται να ενισχύσουν το παρών σχήμα.

Ο Ποταμίτης ως πρόεδρος του σωματείου είναι ο άλλος πόλος που θα καθορίσει εξελίξεις. Αυτό έγινε ξεκάθαρο από τα μέσα Φεβρουαρίου όταν στήριξε τον υπό παραίτηση Ερωτοκρίτου αλλά κατέστησε σαφές ότι η στήριξη του έχει ημερομηνία λήξης τον Μαιο. Και αυτό γιατί όπως προανήγγελλε από τότε με το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς θα πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές στα διοικητικά της εταιρείας. Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι τι αποδοχής και στήριξης θα έχει το άγνωστο μέχρι στιγμής πλάνο του Ποταμίτη. Θυμίζουμε πάντως ότι το σωματείο είναι πλέον εκ των μεγαλομετόχων της εταιρείας ΑΠΟΕΛ.

Οι αποφάσεις των δυο προέδρων θα σηματοδοτήσουν και τα επόμενα επεισόδια στο νέο σίριαλ που άρχισε εδώ και μέρες και καθημερινά η πλοκή του γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Το σίγουρο είναι ότι τόσο οι Ερωτοκρίτου και Ποταμίτης όσο και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές των εξελίξεων θα πρέπει να φανερώσουν τις προθέσεις, προτιμήσεις και απόψεις τους για την επόμενη μέρα του ΑΠΟΕΛ.

Εννοείται ότι τα πάντα σχετίζονται και με το οικονομικό όπου το τοπίο είναι στην καλύτερη περίπτωση ομιχλώδες. Θα επανέλθουμε όμως με ξεχωριστές αναφορές σε αυτό.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!