Κύπελλο με το μυαλό στην Ομόνοια

Η κλήρωση είναι γνωστή αφού μας έφερε αντιμέτωπους με την Ανόρθωση με τις δυο ομάδες να θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί για πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Το ΑΠΟΕΛ φυσικά δεν μπορεί να θεωρεί τίποτα δεδομένο αφού στον όμιλο μας είναι και ο Άρης αλλά η Αγία Νάπα που απέκλεισε στην προηγούμενη φάση την ΑΕΚ. Με τη σταθερότητα που μας χαρακτηρίζει από την αρχή της χρονιάς η πρόκριση δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη αφού θα πρέπει να αποδείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητα μας.

Ο αγώνας με την Ανόρθωση έχει ιδιαιτερότητες αφού δεν μπορεί να θεωρηθεί σημαντικότερος από τον αγώνα του Σαββάτου εναντίον της Ομόνοιας. Αυτό σημαίνει ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα προβεί σε αλλαγές έτσι ώστε να ξεκουράσει και να προφυλάξει κάποιους παίκτες. Μια ήττα στο Αντώνης Παπαδόπουλος εξάλλου δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη για την ομάδα μας ιδιαίτερα σε αυτή την περίπτωση όπου το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα δεν μπορεί να καθορίσει πολλά πράγματα. Εννοείται ότι το ιδανικότερο σενάριο θα είναι να κερδίσουμε και σήμερα και το Σάββατο αλλά και πάλι το φετινό ΑΠΟΕΛ δεν επιτρέπει τέτοια αισιοδοξία.

Όπως φαίνεται ο αγώνας κυπέλλου θα δώσει την ευκαιρίας σε παίκτες όπως οι Μοραίς, Δασκαλάκης, Νικολόσκι και Έμερσον να επανέλθουν στο αρχικό σχήμα. Για τον Μοραις που εδώ και εβδομάδες γράψαμε ότι τελεί υπό έντονη αμφισβήτηση και για αυτό δεν αγωνίζεται καθόλου θα είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο να προσφέρει αυτά που αναμένονται. Οι παίκτες που ο Ουζουνίδης θα ήθελε να προφυλάξει λόγω κούρασης ή μικροπροβλημάτων που κουβαλούν μαζί τους είναι οι Μαχλάς, Σατσιά και Μακρίδης οι οποίοι είναι στην αποστολή αλλά ένας η περισσότεροι ίσως μείνουν στον πάγκο. Ιδιαίτερα για τον πρώτο ο Ουζουνίδης δε φαίνεται διαθετημένος να ρισκάρει τη συμμετοχή του με τα χάλια που είχε η ομάδα στο Τσίρειο. Η μόνη περίπτωση να δούμε τον Έλληνα επιθετικό στο αρχικό σχήμα είναι αν νιώθει 100% έτοιμος κάτι που δε φαίνεται να ισχύει.

Διάβασε τα νέα του ΑΠΟΕΛ από το κινητό σου με Vodafone live!

Εκτός αποστολής έμεινα οι τραυματίες Λουκά, Τσόροβιτς και Σεγκιρί με τον τελευταίο να κάνει πλεόν αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα του Σαββάτου με την Ομόνοια. Για ακόμα μια φορά ένα από τα πολλά ζητούμενα είναι να μπορέσει η ομάδα να έχει σωστή οργάνωση και να υπάρξουν στηρίγματα στο Ζε Κάρλος ο οποίος έχει δείξει ότι δεν μπορεί μόνος τους να σταθεί με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Κάλεσμα ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ
Οι οργανωμένοι οπαδοί μας καλούν όσους θα ταξιδέψουν στη Λάρνακα να είναι στο φαν κλαπ του συνδέσμου στις 4.30.

Έτοιμη η πρώτη μεταγραφή
Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και διοίκηση με την έγκριση του Ουζουνίδη αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες την πρώτη κίνηση που δεν αφορά όμως ποδοσφαιριστή. Η κενή θέση που υπάρχει εδώ και καιρό με την αποχώρηση Σιούλα θα καλυφθεί από τον Μιχάλη Χατζηπιερή ο οποίος μετά από δυο περίπου χρόνια επιστρέφει στον Αρχάγγελο. Διοίκηση και Χατζηπιερής συμφώνησαν σε όλα εδώ και καιρό και το μόνο εμπόδιο ήταν η δέσμευση του με την Εθνική Νέων, που δεν υπάρχει πλέον μετά την παραίτηση του.

Ο Χατζηπιερής θα έχει ουσιαστικά ρόλο συνδετικού κρίκου μεταξύ παικτών και γενικότερα του Αρχαγγέλου με τη διοίκηση. Η πρόσληψη του θεωρείται καλή κίνηση αφού είναι γνωστής του τι εστί ΑΠΟΕΛ με όλες τις ιδιαιτερότητες του και το ζητούμενο είναι να υπάρξει η σωστή χημεία μεταξύ του ιδίου και του διδύμου Ουζουνίδη-Χατζηλούκα.

Άρχισε η επιχείρηση συσπείρωσης
στο ποδοσφαιρικό παράρτημα

Είναι φανερό και όσο περνούν οι μέρες γίνεται εντονότερη η προσπάθεια του ΑΚΕΛ αλλά και των διορισμένων συμβούλων στο συμβούλιο της ομόνοιας αλλά και της τεχνικής ηγεσίας να ανατρέψουν τη ψυχολογία των παικτών τους. Η ιστορία λέει ότι συνήθως τα καταφέρνουν έστω και αν αυτή τη φορά οι οργανωμένοι οπαδοί τους ετοιμάζουν συλλαλητήρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Όλα αυτά πρέπει να τα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη στον Αρχάγγελο αφού το Σάββατο θα κερδίσει αυτός που θέλει τη νίκη πιο πολύ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!