Λίγο από όλα

Αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα είχε η σημερινή δημοσιογραφική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφού ήταν η τελευταία για τη φετινή χρονιά.  Από τα όσα είπε ξεχωρίσαμε το ιδιαίτερο κάλεσμα τους στον κόσμο για να δώσει μαζικά το παρών του όχι μόνο στον αγώνα του Σαββάτου αλλά και σε αυτόν με την Αεκ, αφού κάτι τέτοιο θα στείλει τα σωστά μηνύματα στους ποδοσφαιριστές. Επιχείρησε για ακόμα μια φορά να εξηγήσει γιατί δεν είχε κριθεί οτιδήποτε πριν τα play offs αφού όπως είπε οι πρώτοι δυο αγώνες έκρυβαν πολλές παγίδες και με ένα στραβό αποτέλεσμα πιθανών να διαφοροποιούνταν τα δεδομένα και η ψυχολογία. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο παρών και το μέλλον των Κυπρίων ποδοσφαιριστών το οποίο θεωρεί δυσοίωνο αφού ο κανόνας του  16-9 δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι οι ακαδημίες αλλά αναγνώρισε ότι και αυτές στην πλειοψηφία τους δεν λειτουργούν σωστά.

Για τα θέματα του προγραμματισμού παρέπεμψε στην ερχόμενη εβδομάδα οπότε και θα υπάρξουν εξελίξεις με αυτούς που θα αποχωρήσουν. Για τον Τρισκόφσκι ανέφερε ότι τον θεωρεί απαραίτητο στην ομάδα αλλά αναγνώρισε ότι ο ρόλος του είναι μόνο συμβουλευτικός αφού είναι η διοίκηση που θα αποφασίσει τυχόν πώληση του.

Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

Για το παιχνίδι με την Ανόρθωση: Όσον αφορά το επόμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση, είναι ένα παιχνίδι για μας όπως τα υπόλοιπα. Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι ο ίδιος όπως και στα άλλα παιχνίδια. Να αγωνιστούμε με τον ίδιο τρόπο, όπως αγωνιστήκαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχει γιορτινή μορφή, γιατί θα έχουμε και τη φιέστα λόγω της κατάκτησης του πρωταθλήματος, γιατί παίρνουμε το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε άξια. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πανηγυρίσουμε ένα θέαμα που θα ικανοποιήσει τον κόσμο μας. Αυτή η ομάδα αξίζει να παίξει σε γεμάτο γήπεδο, όχι μόνο το Σάββατο, αλλά και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θα ήταν μία μεγαλύτερη επιβράβευση για μας και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ θα ανταποκριθεί και στα επόμενα δύο παιχνίδια που θα κάνουμε στην έδρα μας και θα είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Τα προβλήματά μας είναι δύο για αυτό το παιχνίδι. Ο τιμωρημένος με κάρτες Μοράις και ο Μιχαήλ που έχει υποστεί διάστρεμμα.

Για το Γιαγκουδάκη: Ο Ραφαήλ είναι ένα νέο παιδί. Τον ξέρουμε από τον καιρό που έπαιζε στην Εθνική. Θέλουμε να δούμε σε ποιο επίπεδο είναι τώρα και σε ποια κατάσταση σε σχέση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Λόγω και της ποιότητας που έχει το ΑΠΟΕΛ δεν είναι εύκολο για ένα νέο παιδί να στελεχώσει την ομάδα. Έχουμε τη διάθεση και ιδιαίτερα για τους νέους Κύπριους παίκτες και είναι ένα θέμα που απασχολεί όχι μόνο το ΑΠΟΕΛ αλλά και όλες τις ομάδες που παρακολουθούν τις Ακαδημίες. Αυτό θα γίνει και με το Ραφαήλ, τον οποίο θα δούμε και σε άλλες προπονήσεις.

Για το αν υπάρχουν Κύπριοι παίκτες να αντικαταστήσουν κάποιους Κύπριους παίκτες που μπορεί να αποχωρήσουν από την ομάδα: Είναι ένα θέμα που για να είμαι ειλικρινής μαζί σας δίνει μία προσωρινή λύση που δεν μπορεί να έχει μέλλον, γιατί κατά αυτό τον τρόπο, όλο και περισσότεροι ξένοι βρίσκονται στην Κύπρο. Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Σίγουρα έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι καλοί ξένοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν, χωρίς να υποβαθμίζω τους Κύπριους. Έχει βέβαια αντίκτυπο στην Εθνική Ομάδα. Πιστεύω ότι η λύση 16-9 δεν μπορεί να δώσει άμεσα αποτελέσματα. Άμεσα αποτελέσματα μπορεί να δώσει άμεσα μόνο η οργάνωση των Ακαδημιών των ομάδων, αν και πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν είναι στο επίπεδο που μπορεί και πρέπει να είναι.

Για τη σοβαρότητα που είχε η ομάδα του σε όλη της την πορεία στο πρωτάθλημα και αν πίστεψε σε κάποια στιγμή ότι θα έχανε τον τίτλο: Για να είμαι ειλικρινής είμαι πάντα πολύ προσεκτικός στις τοποθετήσεις μου, όχι γιατί θέλω να κρατώ τις ισορροπίες αλλά λόγω και της εμπειρίας μου που είχα σαν ποδοσφαιριστής. Σίγουρα δύο σημεία ήταν πολύ κρίσιμα για εμάς φέτος. Ήταν το παιχνίδι πρωταθλήματος όταν κερδίσαμε την ΑΕΛ και η διαφορά πήγε στους δώδεκα βαθμούς και το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ με την ΑΕΚ, όπου παρέμεινε η διαφορά από την Ομόνοια, που κακά τα ψέματα ήταν η μόνη ομάδα που μπορούσε να μας απειλήσει. Στο ποδόσφαιρο παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία και αν χάναμε το προβάδισμα που είχαμε θα μπορούσε να χάναμε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Όταν έχεις πλεονέκτημα, δεν πρέπει να δώσεις την ευκαιρία στον αντίπαλο να σε πλησιάσει, γιατί τότε θα μπορεί να το κάνει εύκολα. Όσο η διαφορά ήταν επτά ή οκτώ βαθμούς, ουδέποτε αυτή η φορά μας εξασφάλιζε το πρωτάθλημα και σας το λέω αυτό βάσει της περσινής μας εμπειρίας. Πώς μπορώ να είμαι ήσυχος ότι πήραμε το πρωτάθλημα όταν είμαστε οκτώ βαθμούς μπροστά;.

Για τον Ιβάν Τρισκόφσκι: Από τον Ιανουάριο υπήρχε ενδιαφέρον ομάδας για τον Ιβάν (Τρισκόφσκι). Ενδεχομένως να υπάρχει και τώρα ενδιαφέρον, αλλά δεν θέλω να τοποθετηθώ από τη στιγμή που δεν έχουμε πραγματικές προτάσεις μπροστά σ’ εμάς. Σίγουρα είναι ένας παίκτης που μας βοήθησε φέτος. Όπως και σε όλη την Ευρώπη την τελική απόφαση θα πάρει η διοίκηση, όπως και για τους παίκτες οι οποίοι θα έρθουν. Ένας προπονητής δεν μπορεί πάντα να αποφασίζει, μπορεί ο λόγος του να έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

* Οι δηλώσεις αναδημοσιεύθηκαν από το kerkida.net

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!