Μάχη με το χρόνο

Μπορεί να άλλαξαν πολλοί από τους πρωταγωνιστές αλλά ζούμε το γνωστό καλοκαιρινό σκηνικό. Ο κόσμος αγωνιά και αγχώνεται για τις προοπτικές της ομάδα μας και δεν αρκείται στις επίσημες διαβεβαιώσεις ότι θα είμαστε έτοιμοι. Τα φιλικά στην Αυστρία κατά γενική ομολογία έστειλαν το μήνυμα ότι ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του μονταρίσματος ενώ ο τρίτος προκριματικός είναι λίγες μέρες μακριά. Η λογική λέει ότι ο αντίπαλος μας θα είναι η Μάριμπορ μια ομάδα με σαφώς μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Με αυτά τα δεδομένα η ομάδα μας καλείται να κερδίσει τη μάχη με το χρόνο και να εκμεταλλευτεί το επόμενο δεκαήμερο έτσι ώστε να καλύψει ακόμα περισσότερο έδαφος. Ο Σέρτζιο θεωρεί ότι η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο και πως θα είναι έτοιμη για τον τρίτο προκριματικό, ενώ και οι δηλώσεις των παικτών κινούνται στην ίδια φιλοσοφία.

Αν και τα φιλικά δεν το επιβεβαιώνουν, ο Πορτογάλος προπονητής φαίνεται πως έχει καταλήξει σε αυτούς που θα στηριχτεί ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα. Παρόλο που η εκτίμηση μας είναι ότι δεν έχει τεστάρει ποτέ σε φιλικό την αρχική εντεκάδα, ο Σέρτζιο έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε αυτούς που θεωρεί βασικούς.

Η λογική λέει πως για ένα τουλάχιστον ημίχρονο στο φιλικό με τη Δόξα ο Σέρτζιο θα θελήσει να δει πως θα λειτουργήσουν οι έντεκα που προορίζει για τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς. Το ζητούμενο είναι να δείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει πιο σωστά και καλά σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά.

Αν και οι περισσότεροι μας αναγνωρίζουν ότι ήρθαν στην ομάδα παίκτες με καλές προοπτικές η ομάδα έδειξε χαρακτηριστική δυσκολία στο να λειτουργήσει σωστά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Το 4-1-4-1 ανεξαρτήτως των παικτών που το εφαρμόζουν δεν είναι αποδοτικό στο θέμα δημιουργίας ευκαιριών ενώ η ομάδα δέχτηκε γκολ σε όλα τα φιλικά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Μοράις χρειάζεται περισσότερα στηρίγματα ενώ άλλοι εντοπίζουν το πρόβλημα στο ότι οι υπόλοιποι της μεσαίας γραμμής δεν έχουν βρει το ρόλο τους στην ομάδα.

Παρόλο που τα φιλικά δεν μπορούν να θεωρηθούν κριτήριο έχουν αποτυπώσει τις αδυναμίες της ομάδας μας και ο Σέρτζιο είναι ο πρώτος που μπορεί να τις εντοπίσει και ο μόνος που έχει τη δυνατότητα να τις διορθώσει.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!