Μένει ή φεύγει ο Ιβάν;

Σε τέσσερις περίπου μήνες λήγει το συμβόλαιο του Γιοβάνοβιτς οπότε ανοίγουμε και πάλι το θέμα παραμονής ή όχι του πιο πετυχημένου προπονητή στης ιστορία της ομάδας μας. Στις αρχές Νοεμβρίου κάναμε την πρώτη μας αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα σε μια προσπάθεια να θέσουμε κάποια βάσιμα ερωτήματα σε σχέση με το πότε θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα. Είχαμε χαρακτηρίσει μάλιστα μονόδρομο την ανανέωση της συνεργασίας με τον Σέρβο προπονητή. Επειδή δεν είναι η δική μας άποψη που θα καθορίσει τις εξελίξεις αλλά αυτή της διοίκησης και του ίδιου του Γιοβάνοβιτς θεωρούμε ότι οι δυο πλευρές θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους.

Μέχρι στιγμής τόσο ο Ερωτοκρίτου όσο και ο Γιοβάνοβιτς αρκούνται σε κινήσεις τακτικής. Κρύβονται πίσω από γενικές ή και αινιγματικές δημόσιες δηλώσεις και αποφεύγουν την κρίσιμη συνάντηση. Πρέπει να θυμίσουμε μια δήλωση του προέδρου προ διμήνου όταν είπε ότι θα εξεταστεί το όλο θέμα όταν θα είναι και ο προπονητής έτοιμος. Ο Γιοβάνοβιτς από την πλευρά του απάντησε δημόσια ότι προτιμά να ανοίξει το κεφάλαιο παραμονής του στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.

Η προτίμηση του προπονητή μας είναι κατανοητή αφού και ο ίδιος ίσως να μην έχει αποφασίσει τελεσίδικα αν θέλει και αν έχει την όρεξη να παραμείνει ΑΛΛΑ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ο λόγος είναι απλούστατος και έχει να κάνει με τα χρονικά περιθώρια που θα υπάρξουν σε περίπτωση μη παραμονής του για να εξευρεθεί έγκαιρα ο επόμενος προπονητής και να μπορέσει να χτίσει την ομάδα όπως ο ίδιος θέλει.

Τίθενται όμως και επιμέρους θέματα που είναι επίσης σοβαρά.

Αντέχει ο φετνός ΑΠΟΕΛ που ταλανίζεται μετά από κάθε βαθμολογική απώλεια τη αβεβαιότητα της ανανέωσης ή μη του Γιοβάνοβιτς;

Είναι τόσες πολλές οι εκκρεμότητες αλλά και οι ανάγκες που θα πρέπει από σήμερα να αρχίσει να διαμορφώνεται το ρόστερ της επόμενης χρόνιας. Ποιος θα πάρει τις σημαντικές αποφάσεις;  

Η περίπτωση του Πιέρου Σωτηρίου ήταν εύκολη όπως επίσης και κάποιες που αφορούν  θα παίκτες που είναι στο ρόστερ και τον Μάιο δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια τους. Υπάρχουν όμως και οι δύσκολες ανανεώσεις όπως του Μαντούκα αλλά και η αξιολόγηση των νέων παικτών που θα πρέπει να έρθουν στον ΑΠΟΕΛ.

Είναι για αυτό που το θέμα παραμονής ή όχι του Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο.

Σχετικά θέματαΙβάν: μονόδρομος η ανανέωση, κλειδί το οικονομικό

Ηταν άστοχη η προτροπή του Ιβάν;

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!