Μέχρι πότε θα επιφυλασσόμαστε;

Από ψες σας ενημερώσαμε για τα μαγειρέματα του πραγματικά κομπλεξικού με οτιδήποτε αφορά τον ΑΠΟΕΛ προέδρου της ΚΟΚ, Γιώργου Χρυσοστόμου. Η τιμωρία της έδρας μας με δυο αγωνιστικές έτσι ώστε να γίνει χωρίς φιλάθλους ο σημερινός αγώνας με τον Κεραυνό αποτελεί ένα από τα πολλά περιστατικά τα οποία το σωματείο μας δέχεται τα τελευταία χρόνια χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να αντιδράσει. Το ερώτημα που τίθεται και θα πρέπει να απαντηθεί είναι μέχρι πότε θα επιφυλασσόμαστε για μέτρα που θα λάβουμε. Ο Άρης Βασιλόπουλος με σημερινή ανακοίνωση κατηγορεί ανοικτά τον Χρυσοστόμου και χαρακτηρίζει τα όσα εξελίχτηκαν ως ένα καλοστημένο παιχνίδι. H επιστολή που απέστειλε στον αντιαποελίστα αναφέρει τα ακόλουθα:

Προς Πρόεδρο και Δ.Σ. Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Κύριοι,

Η απόφαση από την Δικαστική Επιτροπή για την επιβολή ποινής προς το σωματείο ΑΠΟΕΛ επιβεβαιώνει τους αρχικούς μας φόβους ότι η όλη υπόθεση ήταν ένα καλοστημένο παιγνίδι για να τιμωρηθεί το ΑΠΟΕΛ στον επικείμενο αγώνα με τον Κεραυνό.

Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας μιλούν από μόνα τους και τα παραθέτουμε πιο κάτω:

1. Πολύ έγκαιρα (27/12/2011) το ΑΠΟΕΛ ειδοποίησε την ΚΟΚ ότι λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνος για το Champions League μεταξύ Λιόν V ΑΠΟΕΛ, σε περίπτωση που το ΑΠΟΕΛ περνούσε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου, ο αγώνας του να μην οριζόταν μεταξύ 12-15/2/2012 λόγω του ότι το συμβούλιο και οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ θα ταξίδευαν στην Γαλλία για τον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα.

2. Η ΚΟΚ με βάση την προκήρυξη του Κυπέλλου είχε την αποκλειστική ευχέρεια να ορίσει τον αγώνα σε οποιαδήποτε ημέρα και ώρα χωρίς να ρωτήσει τα σωματεία για αυτό τον ορισμό.

3. Ο Πρόεδρος της ΚΟΚ ενεργώντας εκτός της διαδικασίας που όριζε η προκήρυξη, ισχυρίζεται ότι έθεσε το θέμα του ορισμού του αγώνα στο σωματείο Κεραυνός και ότι το εν λόγω σωματείο για τους δικούς του λόγους δεν δέχθηκε να ορισθεί ο αγώνας πέραν των ημερομηνιών 12-15/2/2012. Με άλλα λόγια ο Πρόεδρος της ΚΟΚ ενήργησε παράτυπα και ενάντια των συμφερόντων της Κυπριακής καλαθόσφαιρας.

4. Η ΚΟΚ στις 9/2/2012 και ώρα 12:00 όρισε αρχικά τον αγώνα για τις 15/2/2012 και ώρα 20:00 ούτως ώστε να ήταν αδύνατο για το συμβούλιο και τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ να ήταν παρόντες στον αγώνα αφού όπως ενημερώθηκε η ΚΟΚ οι πτήσεις από την Γαλλία θα έφθαναν μετά τις 20:00.

5. Μετά από έντονη διαμαρτυρία του συμβουλίου και των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και μετά από εισήγηση της Αστυνομίας η ΚΟΚ αντελήφθη το μοιραίο της λάθος και όρισε τον αγώνα εκ νέου για τις 16/2/2012, όπως βεβαίως θα έπρεπε αρχικά να κάνει για να αποφύγει την εξέγερση των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ. Δυστυχώς όμως ο πολύ λανθασμένος χειρισμός του όλου θέματος δημιούργησε μεγάλη δυσπιστία στους κόλπους του ΑΠΟΕΛ για την αμεροληψία της ΚΟΚ και ιδιαίτερα του Προέδρου της για τον αγώνα ΑΠΟΕΛ v Κεραυνός.

6. Στον αγώνα ΑΠΟΕΛ v ΑΕΚ που ακολούθησε μετά το περιβόητο θέμα του ορισμού, ο διαιτητής του αγώνα Χ’’ Σολωμού δύο (2) δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα και ενώ το ΑΠΟΕΛ χρειαζόταν τρείς (3) επιπλέον πόντους για να πετύχει τον στόχο του, άλλαξε την αρχική του απόφαση όπου έδωσε τρείς (3) βολές υπέρ του ΑΠΟΕΛ και την μετέτρεψε λανθασμένα σε δύο (2) βολές που ουσιαστικά στερούσε στο ΑΠΟΕΛ την δυνατότητα να πετύχει τον στόχο του. Ως αποτέλεσμα αυτής της πράξης η ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα από το θέμα του ορισμού μετατράπηκε σε έκρηξη των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και που είχε σαν περαιτέρω αποτέλεσμα να παραπεμφθεί το επεισόδιο στην Δικαστική Επιτροπή.

7. Η Δικαστική Επιτροπή επικαλούμενη το επείγον της υπόθεσης προχώρησε στην εκδίκαση της, καταπατώντας το συνταγματικό δικαίωμα του ΑΠΟΕΛ σε δίκαιη δίκη δηλαδή δικαίωμα να προσφέρει μαρτυρία προς υπεράσπιση ως επίσης και να λάβει νομική συμβουλή, με αποτέλεσμα την καταδίκη του ΑΠΟΕΛ να παίξει κεκλεισμένων των θυρών στους επόμενους δύο (2) αγώνες και επομένως με τον αγώνα του Κεραυνού. Παραθέτουμε πιο κάτω απόσπασμα της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής :

«Ο λόγος του άμεσου ορισμού της εκδίκασης της υπόθεσης για την επόμενη ημέρα βασίζεται στο γεγονός ότι, είναι υποχρέωση τη Δικαστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Καταστατικού όπως επιλαμβάνεται τάχιστα της εκδίκασης των υποθέσεων που παραπέμπονται σε αυτήν, ιδιαίτερα δε όταν, αποφάσεις της ενδέχεται να επηρεάσουν τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων που διοργανώνει η Κ.Ο.Κ.. Αντίθετη προσέγγιση, θα οδηγούσε στο αποτέλεσμα, υποθέσεις να αναβάλλονται με στόχο να αποφεύγονται συγκεκριμένοι αγώνες και/ή να επιβάλλονται ποινές για επίσης συγκεκριμένους αγώνες, γεγονός το οποίο θα έθετε και θα θέτει την αμεροληψία, την αντικειμενικότητα της Δικαστικής Επιτροπής και της Ομοσπονδίας εν αμφιβόλω.»

8. Η ΚΟΚ και ή η Δικαστική Επιτροπή όμως δεν ενήργησαν με τον ίδιο επείγον τρόπο στην εκδίκαση της επίσημης ένστασης του ΑΠΟΕΛ για το αποτέλεσμα του αγώνα ΑΠΟΕΛ v ΑΕΚ. Με βάση την πιο πάνω δικαιολογία, για τον άμεσο ορισμό της εκδίκασης, θα έπρεπε η ένσταση του ΑΠΟΕΛ να είχε συμπεριληφθεί από την ΚΟΚ στην ατζέντα της Δικαστικής Επιτροπής της συνεδρίας της Τετάρτης 15/2/2012. Η μη εκδίκαση της ένστασης του ΑΠΟΕΛ από την Δικαστική Επιτροπή πριν τους ορισμένους αγώνες πρωταθλήματος της Κυριακής 19/2/2012 επηρεάζουν κατά τον ίδιο τρόπο ή και περισσότερο με τον αγώνα ΑΠΟΕΛ v Κεραυνός για το Κύπελλο. Με άλλα λόγια είναι φανερό ότι η ΚΟΚ και ή η Δικαστική Επιτροπή ενήργησαν με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις δύο υποθέσεις του ΑΠΟΕΛ.

9. Ελπίζουμε ότι η ΚΟΚ και ή η Δικαστική Επιτροπή δεν θα τρέξουν κατόπιν εορτής ,για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, και να εκδικάσουν την ένσταση του ΑΠΟΕΛ διότι αυτή η πράξη θα επιβεβαιώνει τα όσα λέμε περί καλοστημένου παιγνιδιού.

Καλούμε τους υπευθύνους αυτού του φιάσκου να απολογηθούν προς τον φίλαθλο κόσμο της Κύπρου και να αναλάβουν αμέσως τις ευθύνες τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στην φωτιά της βίας που οι ίδιοι άναψαν με τις απαράδεκτες πράξεις τους.

Ως ΑΠΟΕΛ επιφυλασσόμαστε για μέτρα τα οποία θα λάβουμε εναντίων όσων βλάπτουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του σωματείου μας.

Με υπεύθυνους αθλητικούς χαιρετισμούς

Άρης Βασιλόπουλος Πρόεδρος ΑΠΟΕΛ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!