Μαντούκα, ευχαριστούμε για όλα

Ο ποδοσφαιριστής με την σπουδαιότερη συνεισφορά στον ΑΠΟΕΛ την τελευταία πενταετία αναγκάστηκε σήμερα να επιβεβαιώσει τους φόβους όλων μας. Ο Γκουστάβο Μαντούκα σταματά πρόωρα το ποδόσφαιρο αφού ο τραυματισμός του στον αγώνα με την Αεκ τον Δεκέμβριο του 2014 και οι μετέπειτα χειρισμοί τον έχουν ωθήσει στην απόφαση να αποσυρθεί. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε σήμερα στην παρουσία του προέδρου και του προπονητή μας ο Μαντούκα είπε ότι το σκέφτηκε αρκετά τους και πήρε την καλύτερη απόφαση. Ο Μαντούκα πήρε πρώτος το λόγο λέγοντας τα εξής:

Για μένα είναι μια σημαντική και ευχάριστη μέρα. Τους τελευταίους τρεις μήνες σκέφτηκα πολλά. Είναι η ώρα για να σταματήσω… Μετά από 17 χρόνια καριέρας θα προχωρήσω παραπέρα. Δεν είναι μόνο ο τραυματισμός που με έκανε να πάρω αυτή την απόφαση, νιώθω θα μπορούσα ακόμη 1-2 χρόνια να παίξω σε ψηλό επίπεδο, όλα όμως έχουν τη σωστή στιγμή. Θεωρώ ότι είναι η σωστή ώρα για το επόμενο βήμα. Είμαι περήφανος για αυτά που πέτυχα. Έκανα το καλύτερο, προσπάθησα πάντα για το καλύτερο. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ΑΠΟΕΛίστες για την αγάπη και την σχέση μας. Ο ΑΠΟΕΛ είναι το σπίτι μου. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου. Απολογούμαι σε όλους που  θα απογοητεύσω με την απόφαση μου.

O Μαντούκα αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Ποδοσφαρικού τμήματος για την οποία είπε τα ακόλουθα:

“Είμαι πολύ περήφανος και νιώθω τιμή για τη θέση που μου προσφέρθηκε και είναι μια μεγάλη πρόκληση για τη ζωή μου. Εύχομαι να βοηθήσω τον ΑΠΟΕΛ, όπως βοήθησα μέχρι σήμερα. Όπως πάντα, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε μέρα,να τιμώ πάντα την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε εμένα και πάντα να δουλεύω με εντιμότητα.

Για την καλύτερή του στιγμή: Έχω πάρα πολύ καλές στιγμές στον ΑΠΟΕΛ, από την πρώτη χρονιά μέχρι τώρα. Αν έπρεπε να επιλέξω μια στιγμή, θα ήταν το παιχνίδι με τη Λιόν, γιατί σκόραρα και περάσαμε στα προημιτελικά. Ήταν το πιο σημαντικό γκολ που έχω πετύχει και αυτή είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχω.

Για τον τραυματισμό του και τον τρόπο που προήλθε: Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να συγκρατήσεις τα συναισθήματά σου στο γήπεδο γιατί το ποδόσφαιρο κινείται πολύ στη σφαίρα των συναισθημάτων μας. Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου. Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω; Με πήρε τηλέφωνο, απολογήθηκε, δεν είμαι από τους ανθρώπους που κρατώ κακία. Ότι έγινε, έγινε. Μ’ αρέσει να βλέπω μπροστά.

Για την πορεία του στο ποδοσφαίρου: Νομίζω τα πήγα καλά και ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Θα μπορούσα φυσικά και καλύτερα, αλλά είναι και τα δύο πολύ δύσκολα. Βλέπουμε στο ποδόσφαιρο πολύ πετυχημένους ποδοσφαιριστές, αλλά όχι σωστούς ως ανθρώπους.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!