Μας αρκεί το ηλεκτροσόκ;

Μέσα από ένα σενάριο που όμοιο του δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανένας μας, ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League, έχοντας ζήσει ένα μοναδικό τέλος σε ένα σενάριο θρίλερ.  Μπορεί όμως αυτό το happy end να μας επαναφέρει στην ψυχρή πραγματικότητα; Ο ΑΠΟΕΛ μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να βρεθεί από την κόλαση στον παράδεισο. Είναι όμως αρκετό αυτό το ηλεκτροσόκ; Δυστυχώς οι πολλές δηλώσεις-υποσχέσεις από διοίκηση, προπονητή και παίκτες δεν κατάφεραν να επαληθευτούν για πολλοστή φορά μέσα σε λίγους μήνες. Η τάση ωραιοποίησης της ψυχρής πραγματικότητας από τους διοικούντες όλο αυτό τον καιρό, έπεσε στο κενό. Η απόκρυψη των αδυναμιών της ομάδας, η μη παραδοχή τον λαθών όσον αφορά τον προγραμματισμό και η καθημερινή προσπάθεια μεγιστοποίησης κάποιων γεγονότων ήταν ένα σκηνικό που ζούσαμε καθημερινά όλο αυτό τον καιρό.

Η παραδοχή των λαθών είναι το πρώτο βήμα για επίλυση τους.

Το ηλεκτροσόκ της Πέμπτης, είναι η καλύτερη αφορμή για αλλαγή πλεύσης. Η μέχρι σήμερα προσέγγιση του Ερωτοκρίτου στα θέματα που αφορούν τον ΑΠΟΕΛ πρέπει να αλλάξει άμεσα. Είναι φανερό πλέον ότι η διαχείριση της διοίκησης όσον αφορά το αγωνιστικό, το επικοινωνιακό αλλά και το οικονομικό ήταν επιπόλαιη.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει ακόμα μια ευκαιρία να αλλάξει κάποια πράγματα από τα οποία ξέρουμε ότι πάσχει, αλλά δεν τολμούσε κανείς να τα αγγίξει. Ο Ερωτοκρίτου αρνείται να αντιληφθεί ότι η διοίκηση πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από το απλό, εύκολο και επικίνδυνο σε κάποιες περιπτώσεις σλόγκαν «εμείς κάνουμε ότι μας πει ο προπονητής». Το οικονομικό είναι επίσης ένα τεράστιο θέμα όπου βλέπουμε σχεδόν καθημερινά μια προσπάθεια απόκρυψης του φετινού ελλείματος που αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Παρασκηνιακά ο πρόεδρος παραπονιέται ότι έχει μείνει μόνος του αλλά ούτε αυτό αποτελεί σοβαρή δικαιολογία. Η παθητική αποδοχή των εξελίξεων, η χειραγώγηση μερίδας των ΜΜΕ αλλά και οποιουδήποτε προσπαθούσε να τσαλακώσει την ουτοπική εικόνα του ΑΠΟΕΛ είναι τακτικές που έχουν προσκρούσει μετωπικά με την πραγματικότητα.

Η τύχη μας έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και θα πρέπει αυτή την ευκαιρία να την διαχειριστούμε με πάσα σοβαρότητα και με κύριο και μοναδικό άξονα το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ. Όσο υποκειμενικό και αν κατάντησε να είναι αυτό το συμφέρον.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!