Μεγάλες απώλειες από το κούρεμα

Εκεί που ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ανακουφίστηκε με την είδηση ότι η ομάδας μας απέσυρε προ εξαμήνου της καταθέσεις που είχε στη Λαϊκή τράπεζα οι εξελίξεις δημιουργούν τραγικά δεδομένα. Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί κούρεμα καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου που θα φτάνει το 25% κάτι που θα επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό την εταιρεία ΑΠΟΕΛ. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων της ομάδας μας βρίσκονται στην συγκεκριμένη τράπεζα! Πιο συγκεκριμένα ένα ποσό κοντά στα 5.5 εκατομμύρια ευρώ είναι κατατιθέμενο σε λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρο και το υπόλοιπο 1.5 εκατομμύριο στην Εθνική τράπεζα. Με αυτά τα δεδομένα το κούρεμα που θα επιβληθεί θα πλήξει την ομάδα μας με ένα ποσό της τάξης του 1.4 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για μια απώλεια τεραστίων διαστάσεων που θα αναγκάσει τη διοίκηση Ερωτοκρίτου να αναπροσαρμόσει τον οικονομικό προγραμματισμό των επόμενων χρόνων. Προς το παρών όλοι προσπαθούν να αντιληφθούν και να χωνέψουν την απώλεια του ποσού αφού θεωρείται δεδομένη η ψήφιση του κουρέματος. Μοναδική ελπίδα είναι να περιοριστούν οι απώλειες σε περίπτωση που το κούρεμα μειωθεί από 25% σε 22%.

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε και το θέμα της διασποράς του κινδύνου που έγινε παίρνοντας τη σωστή απόφαση να μην είναι η πλειοψηφία των καταθέσεων στην Λαϊκή. Χωρίς αμφιβολία η τράπεζα Κύπρου δεν ήταν στα χάλια της Λαϊκής αλλά έχουμε την εντύπωση ότι δεν χρειαζόταν να διοχετεύσουμε το 80% των αποθεμάτων μας μόνο σε μια τράπεζα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!