Μεσοεπιθετικά διλήμματα

Οι τραυματισμοί πολλών και βασικών παικτών της μεσοεπιθετικής γραμμής στέλλουν το πρώτο σοβαρό μήνυμα ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τον αυριανό αγώνα. Επιπλέον υπάρχει η αρνητική εξέλιξη ότι θα αγωνιστούμε χωρίς την παρουσία του κόσμου ενώ  είναι και η παράμετρος της πίεσης που υπάρχει πλέον σε κάθε αγώνα αφού απαγορεύεται να χάσουμε βαθμούς πριν την Ανόρθωση. Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα πιο πάνω προβληματίζουν τον Γιοβάνοβιτς ο οποίος θα πονοκεφαλιάζει για το πώς θα παρατάξει την ομάδα δεδομένων των απουσιών. Αλωνεύτης, Μπενασούρ και Ατόρνο δεν υπολογίζονται και όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για τρεις βασικές μονάδες που δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα. Ακόμα και ο Αλωνεύτης που αν το δούμε αντικειμενικά κάνει μια μέτρια χρόνια δεν θα αντικατασταθεί εύκολα από τη στιγμή που ο άλλος κλασσικός αριστερός ακραίος (Μαντούκα) θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς

Παρόλο που η φυσική θέση του Μπέκμαν είναι στο δεξί άκρο στο λίγο διάστημα  που αγωνίστηκε τον είδαμε να κινείται σε όλους τους χώρους εκτός από δεξιά. Εικάζουμε ότι με την Σαλαμίνα θα τον δούμε να παίρνει θέση βασικού εκτός αν και πάλι κριθεί ανέτοιμος για βασικός και προτιμηθεί ο Σολωμού. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να δούμε τον Δανό να κινείται στον άξονα αν προτιμηθεί η διάταξη 4-2-3-1 σε ρόλο αντί Μπενασούρ. Σε προηγούμενους αγώνες είδαμε και τον Πίντο να προσπαθεί να παίξει το ρόλο του οργανωτή χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Αλεξάνδρου είναι η μια επιλογή για τον αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμή και η επικρατέστερη κατά την άποψη μας. Εναλλακτικές επιλογές ο Πίντο αλλά και ο Μπέκμαν αλλά σε τέτοια περίπτωση θα διαταραχθούν άλλες ισορροπίες.

Παρόλο που θεωρούμε τον Μαντούκα επικρατέστερο προωθημένο επιθετικό δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την έκπληξη που ακούει στο όνομα Μπουντιμίρ. Ο Γιοβάνοβιτς είπε και χτες ότι ακόμα δεν έχουν αξιοποιηθεί κάποιοι παίκτες στο βαθμό που θα ήθελε, φωτογραφίζοντας περισσότερο από όλους τον Κροάτη επιθετικό. Ανεξαρτήτως της άποψης του κόσμου για τις δυνατότητες του Μπουντιμόρ το δεδομένο είναι ότι ο Κροάτης παίρνει πλέον όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Τέλος ο Μπιτόν θα είναι στην αποστολή από όσα άφησε να νοηθεί ο προπονητής μας γεγονός που δίνει ακόμα μια επιλογή στον πάγκο σε περίπτωση. Η ανετοιμότητα όμως κάποιων παικτών και το γεγονός ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ομοιογένεια είναι στοιχεία που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα και θα καθορίσουν τις επιλογές του προπονητή όσον αφορά το αρχικό σχήμα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!